LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Konferencija o javnoj upravi

Premijer Plenković održat će govor na prvoj EGPA konferenciji u Hrvatskoj

Više od 500 znanstvenika prisustvovat će na 45. godišnjoj konferenciji EGPA, na kojoj će se baviti upravljanjem Europskom unijom kroz višestruke krize.

Više od 500 znanstvenika prisustvovat će na 45. godišnjoj konferenciji EGPA, na kojoj će se baviti upravljanjem Europskom unijom kroz višestruke krize.

U Zagrebu će se od 5. do 8. rujna 2023. na Fakultetu šumarstva i drvne tehnologije, Svetošimunskoj cesti 23,  održati 45. godišnja konferencija Europske skupine za javnu upravu (EGPA). Na njoj će sudjelovati više od 500 vodećih i nagrađivanih stručnjaka iz područja javne uprave, a među govornicima se našao premijer Plenković, ali i ministri Primorac i Malenica, stoji na stranici Sveučilišta u Zagrebu.
 

„EGPA konferencija godišnja je znanstvena konferencija koja okuplja europske i svjetske profesore, znanstvenike, mlade istraživače i praktičare u području javne uprave, a održava se u okviru Međunarodnog instituta za upravne znanosti (International Institute of Administrative Sciences) osnovanog 1930. u Bruxellesu. Sastoji se od plenarnih rasprava, seminara i simpozija (doktorski simpozij, seminari francuskog govornog područja i tematski seminari), rasprava stalnih radnih grupa, njih 23 i dodatnih rasprava i sastanaka."- stoji na stranici UNIZG-a.


Konferencija se po prvi put održava u Hrvatskoj, a organizirana je u suradnji s Pravnim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu.  Svečano otvorenje održat će se u srijedu, 6. rujna, u 11 sati, uvodnim govorom predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića.

Glavna tema konferencije bit će: „Vođenje kroz oluje višestrukih kriza: kako poboljšati okretnost, otpornost i snagu javne uprave“. Na tu temu održat će se i panel-rasprava koju će moderirati prodekanica Pravnog fakulteta u Zagrebu, prof. Iris Goldner Lang, a u njoj će sudjelovati razni stručnjaci.

Konferenciju će obilježiti razne rasprave, drugi paneli te brojne grupne radionice. Ovo je prilika za Zagreb da „stane uz bok“ drugim svjetskim gradovima poput Pariza, Milana, Madrida i Lisabona koji su već ugostili EGPA-u.
FOTO: UNSPLASH VIA CANVA, ILUSTRACIJA