LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Najbolje sveučilište 9. godinu zaredom

Predstavnici najboljeg sveučilišta na svijetu posjetili Sveučilište u Splitu. Razgovaralo se o mogućoj suradnji

Ovaj posjet dodatno je učvrstio veze između Sveučilišta u Splitu i Oxforda, otvorivši mogućnosti za buduću suradnju i razmjenu znanja u području znanstvenog istraživanja.

Ovaj posjet dodatno je učvrstio veze između Sveučilišta u Splitu i Oxforda, otvorivši mogućnosti za buduću suradnju i razmjenu znanja u području znanstvenog istraživanja.

Predstavnici Sveučilišta u Oxfordu profesor Paul Brennan, ravnatelj Centra za razvoj lijekova, i doktorand Matthew Holland posjetili su Sveučilište u Splitu u ponedjeljak, 14. listopada. Tijekom svog boravka, profesor Brennan održao je predavanje na temu modernih metoda otkrivanja lijekova za Alzheimerovu bolest u Vijećnici Senata.

U svom izlaganju, profesor Brennan istaknuo je kako više od 60 milijuna ljudi širom svijeta živi s demencijom, naglašavajući važnost istraživanja u području neurodegenerativnih bolesti. Znanstvenici s Oxforda ulažu značajne napore u razumijevanje uzroka i mehanizama koji doprinose razvoju tih bolesti, a cilj im je razviti nove tretmane i terapije. Profesor je objasnio izazove s kojima se suočavaju u tom procesu te kako surađuju s industrijom i drugim dionicima kako bi ih prevladali.

Sveučilište osudilo jučerašnje prosvjede organizacije „Oxford Action for Palestine” na svečanoj ceremoniji


Doktorand Matthew Holland pobliže je upoznao prisutne sa studentskim životom na Sveučilištu u Oxfordu, koje je najstarije sveučilište engleskog govornog područja, osnovano davne 1096. godine. Holland je naglasio kako je Oxford već devetu godinu zaredom najbolje sveučilište na svijetu prema rangiranju Times Higher Education. Predstavio je strukturu sveučilišta, područja istraživanja i razne aktivnosti u koje se studenti mogu uključiti u slobodno vrijeme.

Tijekom posjeta, predstavnici Oxforda imali su priliku razmijeniti ideje o potencijalnoj suradnji s Upravom Sveučilišta u Splitu. Također su obišli nekoliko sastavnica, uključujući Medicinski fakultet, Prirodoslovno-matematički fakultet, Kemijsko-tehnološki fakultet, Sveučilišni odjel zdravstvenih studija i Sveučilišni odjel za studije mora. Istraživači sa Sveučilišta u Splitu predstavili su im najznačajniju opremu koja se koristi u njihovim istraživanjima.

Sudjelujte u studentskom „cageball turniru” i osvojite bogate koje je osigurao Hajduk



FOTO: Predstavnici Sveučilišta u Oxfordu na splitskom sveučilištu, Sveučilište u Splitu
IZVOR: SVEUČILIŠTE U SPLITU
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA