LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sve na jednom mjestu

Predstavljen je prvi priručnik o mobilnosti za studente i mlade

Priručnik pomaže studentima da razmotre opcije za studentsku mobilnost, a nastao je u suradnji ESN-a i Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

Priručnik pomaže studentima da razmotre opcije za studentsku mobilnost, a nastao je u suradnji ESN-a i Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

Nakon završetka trogodišnjeg projekta, napokon je predstavljen priručnik „Mobilnost na jednom mjestu – Priručnik za studente i mlade“. Predstavljanje je održano 12. listopada 2023. godine u Kući Europe u Zagrebu u organizaciji Erasmus studentske mreže (ESN) Hrvatska.

Priručnik je plod suradnje najveće studentske udruge u Europi, ESN-a i Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

 

„ESN se zalaže za podizanje kvalitete međunarodnog obrazovanja i mobilnosti uz poticanje razumijevanja među kulturama i stvaranje pozitivnih promjena u društvu. U skladu s navedenim ciljevima, Projekt stvaranja priručnika za mobilnost bio je iniciran upravo sa željom da se informiranjem o prilikama za odlazak na mobilnost veći broj studenata i mladih u Hrvatskoj odvaži na mobilnost te time obogati i sebe i društvo u cjelini.“ – stoji na stranici Agencije za mobilnost i programe EU.

 

Agencija je svoj doprinos u stvaranju priručnika dala tako što je autorima i kreatorima priručnika pružila povratne informacije o sadržaju.
 

Sadržaj priručnika

 

„Mobilnost na jednom mjestu – Priručnik za studente i mlade“, sadrži izuzetno puno programa mobilnosti na koje se mogu prijaviti hrvatski studenti i mladi. Također, tamo se nalaze platforme i alati povezani s temom mobilnosti. Priručnik se sastoji od nekoliko poglavlja
 

„Formalno i neformalno obrazovanje, Usavršavanje, rad i volontiranje te Platforme i alati, a svaki program mobilnosti opisan u priručniku popraćen je i tekstom iskustva bivših sudionika pojedinog programa.“ – stoji na stranici Agencije za mobilnost i programe EU.


Svi zainteresirani priručnik mogu pogledati u tiskanoj, ali i u lako digitalnoj verziji priručnika.

FOTO: AMPEU/WEB