LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Događaj na AUKOS-u

Predstavljaju se najbolji studentski videouradci o (dez)infodemiji

Izbor najboljih studentskih videouradaka drugu godinu zaredom proveden je u suradnji osječke Akademije za umjetnost i kulturu, Agencije za elektroničke medije i nacionalnoga internetskog portala Medijskapismenost.hr.

Izbor najboljih studentskih videouradaka drugu godinu zaredom proveden je u suradnji osječke Akademije za umjetnost i kulturu, Agencije za elektroničke medije i nacionalnoga internetskog portala Medijskapismenost.hr.

S Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku najavljuju da će se ovog utorka, 19. siječnja, s početkom u 13:00, u njegovoj predavaonici P-15 održati proglašenje i predstavljanje najboljih studentskih kratkih videouradaka (filmića) usmjerenih na temu suzbijanja i borbe protiv produciranja i širenja (dez)infodemije u medijima i javnosti – pojave koja je, kako navode, osobito zabilježena tijekom aktualne pandemije COVID-19.

Izbor najboljih studentskih videouradaka drugu godinu zaredom proveden je u suradnji osječke Akademije, Agencije za elektroničke medije i nacionalnoga internetskog portala Medijskapismenost.hr. Prošle godine, podsjetimo, proglasili su najbolje radove na temu govora mržnje i elektroničkoga zlostavljanja. 

– Tijekom proteklih mjesec dana studenti 3. godine preddiplomskog studija, smjera Medijska kultura, kao praktičan zadatak u okviru obveznog stručnog kolegija Medijska pismenost i civilno društvo, osmišljavali su, snimali i montirali videouratke na navedenu aktualnu temu, a potom ih je ocijenilo i bodovalo peteročlano stručno povjerenstvo. Rezultate ovoga izbora sutra će uživo, uz poštivanje epidemioloških mjera, objaviti troje od petero članova povjerenstva: zamjenik ravnatelja Agencije za elektroničke medije Robert Tomljenović, urednica portala Medijskapismenost.hr Ana Dokler te Tomislav Levak, asistent na ovom kolegiju i Odsjeku za kulturu, medije i menadžment Akademije. Tom prigodom najboljim studentima bit će uručene prigodne nagrade. – ističu s AUKOS-a.

Po proglašenju najboljih, oko 13:30, održat će se kraća gostujuća predavanja. Robert Tomljenović govorit će studentima na temu Zašto je potrebno regulirati medije?, a Ana Dokler na temu Medijska pismenost može biti zabavna.

FOTO: UNSPLASH