LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
10. međunarodni sajam školovanja u inozemstvu

Predstavljaju se fakulteti Nizozemske, Danske i Italije i naši studenti koji ondje studiraju

– Našu prvu online međunarodnu konferenciju posvećujemo zemljama u Europskoj uniji koje nude odlične studijske programe na engleskom jeziku uz besplatne ili povoljne školarine te mogućnost dobivanja studentskog kredita ili stipendija. – ističu iz BHV Educationa.

– Našu prvu online međunarodnu konferenciju posvećujemo zemljama u Europskoj uniji koje nude odlične studijske programe na engleskom jeziku uz besplatne ili povoljne školarine te mogućnost dobivanja studentskog kredita ili stipendija. – ističu iz BHV Educationa.

U sklopu Dana mobilnosti i edukacije, BHV Education organizira 10. međunarodni sajam školovanja u inozemstvu koji će se sastojati od nekoliko online događaja i jednog uživo. Prvi je zakazan za 26. rujna 2020 od 12:00 do 15:00, a tada će se virtualno predstaviti će fakulteti iz Nizozemske, Danske i Italije te naši studenti koji ondje studiraju.

– Kako su zbog Brexita ukinute povlastice Europljanima za studiranje u toj zemlji, našu prvu online međunarodnu konferenciju posvećujemo zemljama u Europskoj uniji koje nude odlične studijske programe na engleskom jeziku uz besplatne ili povoljne školarine te mogućnost dobivanja studentskog kredita ili stipendija. Svoje programe i uvjete predstavit će Tilburg University i Fontys University of Applied Sciences iz Nizozemske, International Business Academy i Zealand Academy of Technologies and Business iz Danske te Florence Institute of Design International iz Italije.  – navode organizatori.

Prijave za sudjelovanje vrše se na poveznici.


Iz BHV Educationa progovorili su o kontekstu u koji je smještena cjelokupna tematika Sajma:

– Veliki izazovi oduvijek su bili dobra prilika za one koji su fleksibilni i otvoreni za nove pristupe i ideje jer oni razmišljaju dalje, dublje, opsežnije. COVID-19 je doveo do tektonskih pomaka u obrazovnom svijetu današnjice. Studentski život kakav je postojao stoljećima odjednom se preselio online, a nastava koja se izvodi uživo uključuje sve mjere fizičkog distanciranja. Obrazovne su institucije u vrlo kratkom roku trebale odgovoriti na izazove koje je pandemija postavila pred njih, te su se u prvoj fazi fokusirale na promjenu načina izvođenja nastave. Sada slijedi veliki posao redefiniranje sadržaja i stvaranje novog edukacijskog krajolika za buduće generacije.

– Predvodnici promjena i lideri u edukacijskom svijetu pozivaju na dublje promjene. Tradicionalno je obrazovanje vezano uz koncept školske godine, semestra, školskog sata i prilagođeno prosječnom polazniku, dok tehnologija omogućuje disrupciju tog modela, prilagođavanje osobnim potrebama, bolji raspored vremena za učenje u danu, tjednu, godini. U novom edukacijskom krajoliku učenici i studenti dobivaju novu lekciju iz matematike onim tempom koji upravo njima optimalno odgovara da savladaju gradivo i prijeđu na viši nivo. Uloga učitelja i profesora se u takvom sustavu stubokom mijenja. Umjesto predavača koji stoji pred razredom i prenosi informacije oni se pretvaraju u coacheve koji upućuju na elektronske izvore informacija, pomažu rješavati zadatke, promatraju i daju povratnu informaciju i prvenstveno podučavaju vještine kao što su organizacija vremena, samostalnost, logika, kritičko razmišljanje, učenje s razumijevanjem, prepoznavanje uzoraka, kreativnost. U novom edukacijskom krajoliku više nije važno dati pravi odgovor na pitanje iz povijesne čitanke već naučiti samostalno analizirati informacije i prepoznati što s njima činiti u profesionalnom svijetu i životu.

– Studentski život kakav poznaju bivše generacije trenutno ne postoji, no Covid-19 neće zaustaviti ljude da se obrazuju ni da putuju, samo će pokazati koliko novih načina učenja postoji i kako modernu tehnologiju kvalitetno iskoristiti za globalno povezivanje u svjetskim virtualnim učionicama. U kolovozu i rujnu 2020. u sjevernoj hemisferi započela je nova akademska godina i naši polaznici otputovali su u srednje škole i na fakultete u Dansku, Nizozemsku, Veliku Britaniju, Švicarsku, Njemačku, SAD i Kanadu. Od ukupnog broja prijavljenih 2020, 75% učenika i studenata hrabro je odlučilo da ih ništa neće spriječiti da idu za svojim snovima, čak ni karantena koja ih je dočekala po dolasku u neke zemlje.

– Fakulteti, srednje škole i škole jezika su se pripremili najbolje što su mogli i dalje u hodu prema razvoju situacije organiziraju tekuću akademsku godinu. Velika sveučilišta nude opciju tzv. mješovitog učenja gdje se vježbe i seminari rade uživo u manjim grupama, dok su predavanja online. Studentima se nudi mogućnost kontakta s mentorima, rada u malim grupama u laboratorijima, praktikumima, ateljeima. Studentske udruge organiziraju druženja i aktivnosti. Svi se nastoje otvoriti novim iskustvima i družiti, oduprijeti se atmosferi straha, stvoriti zajedništvo i tako smanjiti osjećaj izoliranosti. Čak se i stručna praksa kao dio obrazovnog programa sada sve više nudi online i studenti će imati mnoge opcije za takva radna iskustva tijekom studija.

Ističu i da su već započele prijave za srednjoškolsku razmjenu i upise na studij u akademskoj godini 2021/2022. te da broj upita koje dnevno primaju pokazuju da se interes za studiranjem u inozemstvu ne smanjuje. 

BHV Education ove godine organizira ukupno pet međunarodnih konferencija i sajmova obrazovanja, od kojih će četiri biti online. Njegov tradicionalni međunarodni sajam obrazovanja pod nazivom Dani mobilnosti i edukacije ove godine obilježava 10. jubilej, a održat će se 7. studenog u Zagrebu kao mješavina online konferencije i sajma uživo za ograničen broj sudionika zbog epidemioloških mjera. 

FOTO: UNSPLASH