LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Intervju s Juricom Horvatom

Predsjednik Domskog odbora želi prostoriju za druženje i na Šari

„Najbitnije je biti u kontaktu i dobrim odnosima s upravom doma, budući da je domski odbor zapravo poveznica između stanara i uprave.” – rekao je Jurica Horvat.

„Najbitnije je biti u kontaktu i dobrim odnosima s upravom doma, budući da je domski odbor zapravo poveznica između stanara i uprave.” – rekao je Jurica Horvat.

Nakon što nam je Patricija Gerbec otkrila planove domskog odbora s Cvjetnogporazgovarali smo s predsjednikom Domskog odbora Studentskog doma Ante Starčević, poznatijeg kao Šara. Jurica Horvat otkrio nam je koje sve odgovornosti obavljanje ove funkcije donosi sa sobom te nam je rekao nešto više o glavnim problemima ovog doma, ali i o daljnjim željama i planovima.

Za početak nam se ukratko predstavio...

Ja sam Jurica Horvat, imam 24 godine, student sam 6. godine Veterinarskog fakulteta. Trenutno sam predsjednik Studentskog zbora Veterinarskog fakulteta i član predsjedništva Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu. Od ove sam godine i predsjednik Domskog odbora Studentskog doma Ante Starčević poznatog kao Šara.

Što te je motiviralo da se prijaviš za predsjednika Domskog odbora Studentskog doma Ante Starčević?

Stanar sam ovog doma, koji mi je prirastao srcu, već 5 godina i stoga želim raditi nešto za dobrobit svih stanara, a pritom mi je cilj da Šara svima ostane u dobrom sjećanju, kao i meni. Svake godine bio sam član domskog odbora, pa znam kako stvari funkcioniraju i mislim da sam bio najspremniji preuzeti ulogu predsjednika.

Koje odgovornosti i zadaće ta uloga donosi sa sobom?

Najbitnije je biti u kontaktu i dobrim odnosima s upravom doma, budući da je domski odbor zapravo poveznica između stanara i uprave. Treba pratiti koje stvari se događaju i koji problemi se pojave u domu i onda zajedno s upravom donijeti neko brzo i efikasno rješenje problema u korist svih stanara.

Možeš li nam istaknuti koji su trenutno glavni problemi na Šari? Na čemu treba raditi, a s druge strane koje su prednosti studentskog života u navedenom domu?

U zadnje vrijeme pojavili su se neki problemi, kao oni miševi u paviljonima, ali nakon brze intervencije to se je efikasno riješilo. Nedavno se pojavio i problem sigurnosti jer su stanari uočili nepoznatu osobu koja se kreće u krugu studentskog doma, ali i to smo u dogovoru s upravom riješili na način da su se pojačali obilasci zaštitara u krugu samog doma, pa se nadamo kako se slična stvar neće više ponoviti. Šara je poprilično miran dom koji je na jako dobroj lokaciji, svega 15 minuta udaljen od centra. Omjer cijene i kvalitete jako je dobar, jedino je zamjerka nekih stanara što nema menzu, ali SD Cvjetno naselje blizu je, pa studenti tamo odlaze u menzu. Po meni, trebalo bi se raditi na povezanosti između stanara, budući da se često događa da se praktički nitko s istog kata ni ne poznaje, a svi znamo kako to nije pravi domski život.

Oduzima li ti obavljanje tvoje funkcije puno vremena? Kako usklađuješ studentske obaveze i prethodno navedenu funkciju?

Budući da sam zadnja godina fakulteta, imam malo više vremena, pa uz obaveze na faksu i  u Studentskom zboru uspijem obavljati i ovu funkciju. Sve je u dobroj organizaciji vremena.

Koje su tvoje daljnje želje i planovi što se tiče Studentskog doma Ante Starčević?

Moje daljnje želje i planovi su da se sve i dalje drži pod kontrolom i da održimo dobar odnos s upravom doma. Po mogućnosti smisliti neki projekt koji će pridonijeti kvaliteti života u domu, kao na primjer neka društvena prostorija po uzoru na novootvorenu društvenu prostoriju na Cvjetnom. Lagano se već i počinjemo pripremati za proslavu dana SD Ante Starčević, popularnu Šarijadu, koja će se održati u lipnju te se pritom nadamo da će se ponoviti barem pola prošlogodišnje atmosfere.

FOTO: IVAN PERKOV / STUDENTSKI.HR