LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Još nije donesena konačna odluka

Povjerenstvo VEF-a odlučilo da je profesor optužen za uznemiravanje počinio tešku povredu

Iako je Povjerenstvo za stegovne postupke donijelo odluku da je prijavljeni profesor počinio tešku povredu, dalje će odlučivati Etičko povjerenstvo VEF-a.

Iako je Povjerenstvo za stegovne postupke donijelo odluku da je prijavljeni profesor počinio tešku povredu, dalje će odlučivati Etičko povjerenstvo VEF-a.

Povjerenstvo za stegovnu odgovornost zaposlenika Veterinarskoga fakulteta donijelo je odluku da je profesor protiv kojega je pristiglo 9 prijava za seksualno uznemirivanje i vrijeđanje počinio tešku povredu radne dužnosti i narušio ugled Fakulteta, rekao je dekan prof. dr. sc. Nenad Turk za Index.hr.
Vezano: Seksualno uznemiravanje i na Veterini: protiv jednog profesora devet prijava
Odluka, međutim, još uvijek nije pravovaljana jer se prosljeđuje Etičkom povjerenstvu Veterinarskog fakulteta kako bi ono dalo mišljenje u skladu s člancima 29 i 32 Etičkog kodeksa Sveučilišta u Zagrebu.

Dekan je za Index rekao da ne znaju do konačne odluke što će biti s profesorom, ali ističe da su nadogradili sustav prijavljivanja sličnih situacija.

– Od veljače je na Veterinarskom fakultetu, kao što je otprije bilo planirano, s radom započeo i Ured za razvoj karijere, akademsko i psihološko savjetovanje kojemu se studenti mogu obratiti za savjete i pomoć. U Uredu je zaposlena kompetentna osoba kojoj se studenti mogu obratiti za pomoć. Osim individualnih razgovora sa studentima, organiziran je i ciklus radionica osobnog i profesionalnog razvoja te razvoja tzv. životnih vještina na kojima se studenti upućuju kako se nositi sa strahovima, anksioznošću te različitim problemima s kojima se tijekom studiranja susreću. Radionice i individualni razgovori usmjereni su na jačanje kapaciteta studenata da se nose s problemima i za vrijeme studiranja i kasnije, pri traženju posla i razvoju karijere. 

Prisjetimo se, na Veterinarskom je fakultetu profesor Tomislav Gomerčić sa Zavoda za veterinarsku biologiju u ime studentica podnio prijavu zbog toga što je drugi profesor nad njima vršio mobing, nije ih poštivao, seksualno ih je uznemirivao te često radio pripit ili pijan. Nakon što je podnesena prijava, dekan je suspendirao profesora s radnog mjesta, no zasad se još ne može govoriti o konačnom potezu.
FOTO: WIKIPEDIA