LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Preddiplomski studij

Pokreće se novi studij na Akademiji za umjetnost i kulturu, jedinstven u Hrvatskoj

Od sljedeće godine u sklopu Odsjeka za glazbenu umjetnost AUKOS-a izvodit će se i preddiplomski sveučilišni studij Glazbena umjetnost i kultura, jedinstveni studijski program u Hrvatskoj.

Od sljedeće godine u sklopu Odsjeka za glazbenu umjetnost AUKOS-a izvodit će se i preddiplomski sveučilišni studij Glazbena umjetnost i kultura, jedinstveni studijski program u Hrvatskoj.

Od sljedeće godine Odsjek za glazbenu umjetnost Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku bit će bogatiji za još jedan preddiplomski studij. Studijski program namijenjen je osobama s glazbenim sklonostima koje su završile srednje obrazovanje, bez nužnog prethodnog pohađanja glazbenih škola.

Preddiplomski sveučilišni studij Glazbena umjetnost i kultura ujedno je i jedinstveni studijski program u Hrvatskoj. Interdisciplinarni pristup glazbenom obrazovanju koji prvostupnicima omogućuje konkurentnost na onom dijelu tržišta rada koje do sada nije nužno bilo pokriveno stručnim visokoobrazovanim kadrom, samo je jedna od njegovih prednosti.  

Cilj je studijskog programa osposobiti studente za samostalan rad u poslovima vezanima uz kreativne industrije s naglaskom na poslove vezane uz realizaciju, promociju i organizaciju glazbenih aktivnosti. Stavit će se naglasak i na osposobljavanje za samostalan rad u sferi reprodukcije i produkcije glazbenih sadržaja u različitim medijima. Studenti će također njegovim završetkom biti osposobljeni za posredovanje glazbenih sadržaja u zajednici u okviru javnog i privatnog sektora djelovanjem u ustanovama i institucijama koje imaju potrebu za glazbenim suradnikom općeg glazbenog profila. Valja naglasiti kako je spektar zaposlenja prvostupnika izuzetno širok te se ne ograničava isključivo na ustanove i institucije koje tradicionalno zapošljavaju glazbene umjetnike, nego uključuje i medijske, turističke, marketinške te IT-tvrtke.

Pravo na upis imaju sve osobe sa završenim četverogodišnjim srednjoškolskim obrazovanjem i položenom državnom maturom. Pristupnici obvezno pristupaju razredbenom ispitu koji uključuje usmenu i pismenu provjeru znanja te motivacijski razgovor.

Više informacija o studiju i razredbenom ispitu nalazi se ovdje.

 

FOTO: PIXABAY