LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Mentalno zdravlje

Počeo s radom besplatni telefon za podršku mentalnom zdravlju

Besplatni telefon za podršku mentalnom zdravlju s brojem 0800 99 77 radi svaki radni dan od 18 do 20 sati, a namijenjen je svima kojima je potrebna pomoć i podrška bez obzira na spol, dob ili bilo koju drugu odrednicu.

Besplatni telefon za podršku mentalnom zdravlju s brojem 0800 99 77 radi svaki radni dan od 18 do 20 sati, a namijenjen je svima kojima je potrebna pomoć i podrška bez obzira na spol, dob ili bilo koju drugu odrednicu.

Udruga Terra u partnerstvu s udrugom Oaza i Gradom Rijekom pokrenula je besplatnu telefonsku liniju za podršku mentalnom zdravlju u sklopu projekta Oslonac. Besplatni telefon za podršku mentalnom zdravlju s brojem 0800 99 77 radi svaki radni dan od 18 do 20 sati, a namijenjen je svima kojima je potrebna pomoć i podrška bez obzira na spol, dob ili bilo koju drugu odrednicu.

Kako ističu u Terri, na telefonu su svakodnevno dežurni educirani i supervizirani volonteri udruge Terra te je dostupno i pet stručnih savjetnika za pojedinačne psihoterapije ako budu potrebne pozivateljima.

Besplatni telefon je dio projekta Oslonac – jačanje organizacijskih kapaciteta za pružanje stručne i volonterske psihosocijalne podrške u kriznim situacijama koji provode udruga Terra, udruga Oaza i Grad Rijeka. Projekt je sufinancirala Europska unija iz europskog socijalnog fonda te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Ukupna vrijednost projekta, uz stopostotno financiranje, je 497.587,19 kuna, a razdoblje provedbe projekta je od 1. svibnja ove do 31. listopada sljedeće godine.

– Glavne aktivnosti projekta su osmišljavanje i provedba izobrazbe i drugih oblika jačanja i unaprjeđenja kapaciteta zaposlenika i/ili volontera organizacija civilnog društva za neposredan rad u području zapošljavanja, socijalnog uključivanja i obrazovanja, uključujući prilagodbu poslovanja uz primjenu informacijsko-komunikacijskih tehnologija, kao i edukacija za volontere, izrada volonterskog programa. Također, aktivnosti uključuju i osmišljavanje, izradu i provedbu online programa i radionica, pružanje psihološke i savjetodavne pomoći osobama koje su pretrpjele traumu, stres ili gubitak uslijed krizne situacije. To podrazumijeva uslugu kriznog besplatnog telefona od 18 do 20 sati, svaki radni dan od ponedjeljka do petka, psihološko online savjetovanje, supervizijske sastanke s volonterima, ističu u udruzi Terra.

FOTO: UNSPLASH