LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
EDU4GAMES

​​​​​​​Pet zagrebačkih fakulteta udružilo se u pripremi prvog javnog sveučilišnog studija dizajna i razvoja videoigara; prijave su u tijeku

Ovaj diplomski studij moći će upisati svi studenti bez obzira na to koji su preddiplomski studij završili te će biti besplatan za redovne studente.

Ovaj diplomski studij moći će upisati svi studenti bez obzira na to koji su preddiplomski studij završili te će biti besplatan za redovne studente.

S ciljem pripreme za provođenje novog studija i programa cjeloživotnog obrazovanja, nastavnici pet sastavnica Sveučilišta u Zagrebu i stručnjaci iz industrije videoigara na jesen počinju s provođenjem pilotiranja dijela 4 nova programa cjeloživotnog učenja – Dizajner videoigara, Programer videoigara, Producent videoigara i Vizualni umjetnik videoigara. Rok za slanje prijava svih zainteresiranih je 6. srpnja 2021. putem sljedeće mrežne stranice.

Odabrani kandidati bit će pozvani na prijemni ispit, koji će biti održan online od 12. do 14. srpnja 2021., a sastojat će se od testa opće kulture i informiranosti te razgovora s kandidatima. Početak programa predviđen je od 6. rujna 2021. u trajanju od 12 tjedana u popodnevnim satima u Zagrebu i online.

Pet zagrebačkih fakulteta različitih područja udružili su se u pripremi prvog javnog sveučilišnog studija dizajna i razvoja videoigara. Diplomski studij bit će namijenjen svim studentima završenih preddiplomskih studija, bez obzira dolaze li s ekonomskih, filozofskih, umjetničkih, tehničkih ili bilo kojih drugih fakulteta i akademija.

Za redovne studente studij će biti besplatan, a izvodit će se na Akademiji dramske umjetnosti (ADU), čiji su partneri Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER), Akademija likovnih umjetnosti (ALU), Fakultet organizacije i informatike (FOI) i Studij dizajna pri Arhitektonskom fakultetu. Za izradu videoigre potrebna su multidisciplinarna znanja iz dramskog i audiovizualnog područja, likovnosti, dizajna, programiranja i računarstva te organizacijskih znanosti što niti jedan postojeći program obrazovanja ne nudi.
 
Budući studij temeljit će se na novodefiniranim standardima kvalifikacija i zanimanja koji će biti uneseni u Hrvatski kvalifikacijski okvir. Studentima će nuditi četiri smjera – dizajner videoigara, vizualni umjetnik videoigara, programer videoigara i producent videoigara. Dio predmeta bit će zajednički za sve studente poput Povijest, teorija i analiza igre ili Osnove dizajna i razvoja videoigara, dok će drugi biti kreirani po smjerovima. Odabiru predmeta koje će studenti slušati prethodila je analiza 30-ak studijskih programa kakve izvode visokoškolske institucije u svijetu.
 
U cijelom projektu prisutna je velika podrška čitave industrije igara u Hrvatskoj, a mnogi gostujući predavači dolaze iz prepoznatih hrvatskih studija za razvoj videoigara poput Croteama, GameChucka, Playrixa, ZeroLife Gamesa i Exordium Gamesa.
 
Više o budućem studijskom programu i programu cjeloživotnog učenja možete pronaći na službenoj stranici projekta Edu4Games
FOTO: EDU4GAMES