LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
REAL RIS projekt

Ovog ljeta posjeti Šibenik i sudjeluj u programu zanimljive ljetne škole!

Na REAL RIS školu se mogu prijaviti studenti preddiplomskih i diplomskih studija te zaposleni ili nezaposleni sa stečenom diplomom ustanove visokog obrazovanja nakon 1. siječnja 2023. godine.

Na REAL RIS školu se mogu prijaviti studenti preddiplomskih i diplomskih studija te zaposleni ili nezaposleni sa stečenom diplomom ustanove visokog obrazovanja nakon 1. siječnja 2023. godine.

Treću godinu zaredom održava se interdisciplinarna ljetna škola u Šibeniku u nadležnosti REAL RIS organizacije. Svake godine velik broj sudionika okuplja se oko teme mobilnosti, pa će tako i ovoga ljeta, točnije od 22. do 26. srpnja biti slučaj, no ovog puta u međunarodnom ruhu. Naime, ove godine podršku će pružiti i Europski institut za inovacije i tehnologiju (EIT Urban mobility), a škola će se održati pod nazivom Co-creation for Innovation.
 

Koncept škole


Predviđeno je sudjelovanje 25 sudionika iz Hrvatske i Latvije, uz 8 mentora i mentorica iz Hrvatske i Latvije. Škola će se provoditi na engleskom jeziku, a gradovi Šibenik i Liepaja (Latvija) unaprijed će definirati po 3 izazova s kojima se susreću u pogledu mobilnosti i prometa. Zadatak sudionika organiziranih u interdisciplinarne timove bit će oblikovanje inovativnih koncepata i rješenja s potencijalom doprinosa rješavanju jednom od ponuđenih izazova. Pritom će ih voditi mentori i mentorice iz akademskog sektora, javnih agencija, nevladinih organizacija, poduzetništva i industrije.
Troškovi smještaja, obroka i puta bit će osigurani za sve sudionike.
 

Uvjeti prijave


Na REAL RIS školu se mogu prijaviti osobe iz Hrvatske ili Latvije i to studenti preddiplomskih studija koji su završili najmanju drugu godinu studija, zatim studenti diplomskih studija i zaposleni ili nezaposleni sa stečenom diplomom ustanove visokog obrazovanja nakon 1. siječnja 2023. godine.
Škola rado dočekuje studente svih smjerova i studijskih programa, a koji izražavaju interes za rješavanjem prostornih, organizacijskih, društvenih ili tehnoloških izazova gradske mobilnosti te razvojem inovativnih proizvoda i usluga.
 
Prijave za ljetnu školu zaprimaju se do 29. travnja 2024. godine, a svi detalji dostupni su na stranici.

 
FOTO: PEXELS