LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Co-creation for Innovation

Prijavite se na interdisciplinarnu međunarodnu ljetnu školu u Šibeniku

Kroz međusobno učenje, razmjenu iskustava i stvaranje novih ideja, sudionici će doprinijeti stvaranju održivijih rješenja za mobilnost te stvaranju gradskih prostora koji su prikladni za život.

Kroz međusobno učenje, razmjenu iskustava i stvaranje novih ideja, sudionici će doprinijeti stvaranju održivijih rješenja za mobilnost te stvaranju gradskih prostora koji su prikladni za život.

U razdoblju od 22. do 26. srpnja 2024. godine Šibenik će postati domaćin interdisciplinarne međunarodne REAL RIS ljetne škole Co-creation for Innovation namijenjene studentima i mladim stručnjacima iz Hrvatske i Latvije. Glavni cilj škole educirati je sudionike o planiranju i provedbi mjera usmjerenih na mobilnost s nultom emisijom u obalnim gradovima, a fokusirana je na inovativna rješenja i koncepte koji doprinose održivom razvoju sustava mobilnosti u obalnim gradovima.

Kroz interdisciplinarni pristup timskom radu, sudionici će imati priliku razmijeniti iskustva i zajedno stvarati rješenja koja mogu imati značajan utjecaj na urbanu mobilnost. Sudionici škole uključit će se u integrirani program koji povezuje sve strane trokuta znanja –studente, mentore, inovatore, predstavnike malog i srednjeg poduzetništva. Kroz međusobno učenje, razmjenu iskustava i stvaranje novih ideja, sudionici će doprinijeti stvaranju održivijih rješenja za mobilnost te stvaranju gradskih prostora koji su prikladni za život.
 

Tko se može prijaviti i kako?


Prijaviti se mogu studenti različitih usmjerenja, uključujući urbano planiranje, arhitekturu, promet, IT, geografiju, sociologiju, građevinu, strojarstvo, ekonomija i brojna druga područja. Zainteresirani mogu predati prijave pod uvjetom da su završili najmanje drugu godinu prvostupničkog studija u Hrvatskoj ili Latviji, kao i mladi stručnjaci koji su diplomu stekli nakon 1. siječnja 2023. godine. Prijave već traju te su otvorene do 29. travnja 2024. godine, a svi zainteresirani mogu se prijaviti preko online obrasca na sljedećoj poveznici

REAL RIS ohrabruje prijavu osoba bilo kojeg roda i poziva sve podjednako da pridonesu stvaranju inovativnih koncepata i ideja. Budući da će se program provoditi na engleskom jeziku, sudionici moraju posjedovati visoku razinu znanja engleskog jezika, visok stupanj motiviranosti te predanost aktivnom sudjelovanju tijekom trajanja škole.

Sve ključne aktivnosti ljetne škole odvijat će se u prostoru kampusa Tvrđave sv. Ivana, opremljenom interaktivnim učionicama, spavaonicama, konferencijskim dvoranama te prostorijama za druženje i odmor. Više informacija o događaju i poziv za sudjelovanje pronađite na web-stranici projekta.
FOTO: PEXELS