LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Javni natječaj

Otvoren javni natječaj Zaklade Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti za 2024. godinu

Zaklada HAZU objavljuje javni natječaj.

Zaklada HAZU objavljuje javni natječaj.

Zaklada Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti s ciljem unapređivanja kulture, umjetnosti, znanosti i odgoja objavljuje javni natječaj. Ukupna svota predviđena 26. natječajem za potpomaganje zakladnih namjena u 2024. godini iznosi 133 000 eura.
 

„Cilj unapređivanje kulture, umjetnosti, znanosti i odgoja kao bitnih čimbenika duhovnog, gospodarskog, političkog i sveopćeg napretka Republike Hrvatske. – stoji na stranici Zaklade HAZU.

 

VEZANO: Rekordne stipendije vrijedne do 5.000 eura godišnje podijeljene studentima diljem HrvatskeNa natječaj se može prijavljivati u tri kategorije:

  1. Za potpomaganje u određenim aktivnostima izdavačkih djelatnosti u području znanosti i umjetnosti,organiziranju znanstvenih skupova,razvijanje znanstvenoistraživačkog i umjetničkog rada i otkupu umjetnina.
  2. Dodjela pjesničke nagrade i dvije studentske stipendije za najbolje studente književnosti iz Brodsko-posavske i Ličko-senjske županije iz posebnog fonda Nagrada Dragutina Tadijanovića.
  3. Dodjeljivanje književne nagrade i dvije potpore za učenike gimnazije u Imotskom iz sredstava darovatelja Stipana Bilića-Prcića.


Više informacija, detaljnije obrazloženje i obrazac za prijavu potražite na poveznici.

FOTO: FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA