LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
FINANCIJSKA PODRŠKA

Rekordne stipendije vrijedne do 5.000 eura godišnje podijeljene studentima diljem Hrvatske

Grad Umag je i ove godine raspisao natječaj za stipendije u vrijednosti do 5.000 eura godišnje za deficitarna zanimanja.

Grad Umag je i ove godine raspisao natječaj za stipendije u vrijednosti do 5.000 eura godišnje za deficitarna zanimanja.

Grad Umag osmislio je izuzetnu strategiju za privlačenje mladih iz cijele Hrvatske – stipendije vrijedne do 5.000 eura godišnje za deficitarna zanimanja od javnog interesa za Grad Umag, piše Istarski.hr.
 

Tražena zanimanja


Deficitarna zanimanja koja su se tražila bila su medicina, sestrinstvo, predškolski odgoj, razredna nastava, matematika-nastavnički smjer, biologija-nastavnički smjer, informatika-nastavnički smjer, engleski jezik-nastavnički smjer, politehnika-nastavnički smjer, kemija-nastavnički smjer, geografija-nastavnički smjer, edukacijska rehabilitacija te socijalni rad.
 

VEZANO: Grad dodijelio 68 novih učeničkih i studentskih stipendija:„Stipendije ste zaradili svojom izvrsnošću“Ukupno su dodijeljene 24 stipendije studentima s prebivalištem na području Republike Hrvatske za akademsku godinu 2023./2024. Od 24 stipendije, njih devet je otišlo studentima iz Umaga, jedna u Brtoniglu, dvije u Split i Viroviticu te po jedna studentima iz Sesveta, Nuštra, Ogulina, Zagreba, Babine Grede, Bjelovara, Dekanovca, Vinkovaca, Ivankova i Skrada.

Grad je osigurao i druge poticajne mjere za privlačenje mladih 


Uvjet za primanje stipendije jest da studenti po završetku studija rade na području grada Umaga rade onoliko godina koliko su primali stipendije. Uz to, Grad će mladima uz pomoć poticajnih mjera pomoći u kupnji POS-stanova, što uz postojeću mjeru besplatnih vrtića koja je demografsku politiku Grada Umaga osigurava perspektivu za mlade obitelji.
FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA