LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
ACTART

Otvorene su prijave za program razmjene mladih umjetnika i aktivista u Zagrebu

Erasmus+ na temu borbe za rodnu ravnopravnost i promicanja ljudskih prava kroz aktivističko i kulturno-umjetničko djelovanje okupit će ukupno 20 mladih iz Hrvatske, Slovenije i Srbije, a prijave su otvorene do 25. kolovoza.

Erasmus+ na temu borbe za rodnu ravnopravnost i promicanja ljudskih prava kroz aktivističko i kulturno-umjetničko djelovanje okupit će ukupno 20 mladih iz Hrvatske, Slovenije i Srbije, a prijave su otvorene do 25. kolovoza.

Otvoren je poziv za prijavu sudionika/ica za sudjelovanje na projektu ACTART u sklopu Erasmus+ programa razmjene mladih koji će se odvijati u Zagrebu od 30. rujna do 6. listopada 2019. godine Tijekom programa razmjene mladih sudionici će raspravljati i promišljati o aktualnim društveno-političkim temama koje se tiču rodne ravnopravnosti i LGBT+ zajednice, načinima moderniziranja i osvježavanja vizualne prezentacije tema rodne ravnopravnosti, ženskih i LGBT+ prava u medijima te na kulturno umjetničkoj sceni, prenosi VoxFeminae.

Nizom predstavljanja, diskusija i radionica na temu umjetničkog angažmana na kulturnoj sceni i aktivističkog djelovanja u svojim zajednicama, sudionici projekta će razmijeniti znanja na području modernih tehnologija, medijske pismenosti, produkcije umjetničkih događanja i aktivističkog djelovanja kako bi stekli dodatne vještine potrebne za samostalno organiziranje društveno-kulturnih događanja unutar njihovih zajednica.

Završetkom razmjene mladi će stečena znanja i vještine imati priliku predstaviti osmišljavanjem, postavljanjem i promocijom izložbe koja će biti postavljena u sklopu 13. Vox Feminae Festivala. Prijaviti se mogu mlade osobe iz Hrvatske, Slovenije i Srbije od 18 do 30 godina s interesom za aktivističko i kulturno-umjetničko djelovanje.

Projekt ACTART u sklopu Erasmus+ programa razmjene mladih provodi udruga K-zona iz Hrvatske s partnerima, a oni su Organizacija za promociju aktivizma OPA iz Srbije i Mesto žensk, društvo za promociju žena u kulturi iz Slovenije. Prijavu s kratkim pismom motivacije i opisom svog iskustva na području aktivizma i/ili kulturno-umjetničkog djelovanja potrebno je poslati do 25. kolovoza na e-mail adresu: emina@voxfeminae.net.

FOTO: PIXABAY