LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Uživajte u povijesti, ali i nizu drugih zabavnih aktivnosti

Otvorene prijave za Jadranske susrete studenata povijesti: 'Mikrohistorija'

Klub studenata povijesti organizira 13. izdanje Jadranskih susreta studenata povijesti, donosimo sve detalje o prijavi.

Klub studenata povijesti organizira 13. izdanje Jadranskih susreta studenata povijesti, donosimo sve detalje o prijavi.

Studirate povijest, želite posjetiti NP Brijune, volite istraživati nova mjesta i povijesne kvizove znanja? Onda su Jadranski susreti studenata povijesti koji se ove godine održavaju u Puli od 5. do 8. listopada odlična prilika za vas. Jadranske susrete organizira Klub studenata povijesti – ISHA Pula i Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Tema susreta je jedna od metoda povijesne znanosti, Mikrohistorija: globalni kontekst kroz mikroslučaj

Povijesni fenomeni mogu se tumačiti kroz jednu osobu, događaj, predmet, prostor ili ideju, a mogu se i uspoređivati sa sličnim zbivanjima na drugoj strani Europe ili svijeta. Jadranski susreti studenata povijesti 2023. od Vas traže samostalno istraživanje mikrohistorijske teme kroz koju se može prikazati globalni kontekst. – stoji u objavi Filozofskog fakulteta u Puli.

Predviđeno je provođenje četiriju radionica za izlaganje studentskih radova: od 6. do 7. listopada, keynote predavanja istaknutih povjesničara iz Istre, povijesni kviz znanja, obilazak Mornaričke knjižnice (Marine-Bibliothek) u Puli, obilazak Povijesnog i pomorskog muzeja Istre (Kaštel Pula), posjet Nacionalnom parku Brijuni (8. listopada), obilazak povijesne jezgre Pule i drugo.

Seminar će se održati na hrvatskom, srpskom, bosanskom, slovenskom i engleskom jeziku. Prijaviti se možete na poveznici do 20. rujna 2023. s prijavom teme i osobnim podacima potrebnim organizatorima. Programski odbor Susreta odabrat će nekoliko kandidata kojima će se pokriti troškovi puta i boravka na Susretima, pritom će prednosti imati studenti koji prijave rad u skladu s generalnom temom Susreta i koji unaprijed pošalju svoj rad uz pristanak za objavu u Zborniku s Jadranskih susreta studenata povijesti 2023. 

Rad se šalje na mail isha.pula2001@gmail.com do 20. rujna 2023. Upute autorima jednake su kao i za Epulon, časopis Kluba studenata povijesti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA