LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Osijeku

Otvoren natječaj za Erasmus+ studentsku mobilnost za ljetni semestar sljedeće godine

Sveučilište u Osijeku objavilo je natječaj za financijsku potporu studentima u okviru sudjelovanja u ERASMUS+ programu. Rok je za prijavu 16. listopada 2020. godine.

Sveučilište u Osijeku objavilo je natječaj za financijsku potporu studentima u okviru sudjelovanja u ERASMUS+ programu. Rok je za prijavu 16. listopada 2020. godine.

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u okviru ERASMUS+ programa 17. rujna objavilo je natječaj za dodjelu financijske potpore studentima koji odlaze na studentsku mobilnost u inozemstvo. Natječaj je otvoren za sve redovite ili izvanredne studente Sveučilišta u Osijeku. Mobilizacija će se provoditi od 15. studenog 2020. godine do 31. svibnja 2021. godine.

Studenti imaju na izbor mnoštvo zemalja, a osim zemalja EU, na popisu se nalaze i Island, Lihtenštajn, Norveška, Sjeverna Makedonija, Srbija i Turska. Popis svih inozemnih partnerskih sveučilišta i Erasmus+ ugovora možete pronaći ovdje.

Studenti se mogu prijaviti na studijski boravak u inozemstvu, stručnu praksu ili kombinaciju istog. Dužina razdoblja mobilnosti za studijski boravak najmanje je 3 mjeseca, a najduže 12 mjeseci. Dužina je razdoblja mobilnosti za stručnu praksu najmanje 2 mjeseca, a najduže 12 mjeseci. Dužina je razdoblja mobilnosti za kombinirani studijski boravak i stručnu praksu najmanje 3 mjeseca, a najduže 12 mjeseci. Studenti dobivaju određenu financijsku pomoć ovisno o vrsti i trajanju mobilnosti.

Prijava za mobilnost studenata treba sadržavati obvezne dokumente: popunjeni prijavni obrazac, kopiju domovnice, potvrdu o statusu studenta, prijepis svih položenih ispita sa svih razina studija. Od dodatne dokumentacije, studenti po potrebi prilažu: prijavni obrazac za dodatno financiranje studenata s invaliditetom ili posebnim potrebama te za dodatno financiranje studenata nižeg socioekonomskog statusima i izjavu p članovima zajedničkog kućanstva. Ovisno o situaciji, studenti mogu priložiti i obrazac i potrebnu dokumentaciju za dokazivanje nepovoljnog položaja studenta.

Upute za prijavu kao i sve ostale informacije možete pronaći ovdje. Rok je za prijavu 16. listopada 2020. godine.
FOTO: UNSPLASH