LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Rudarsko-geološko-naftni fakultet u Zagrebu

Otvoren natječaj za doktorski studij na RGN-u. Dodjeljuju se stipendije u iznosu ukupnog troška studija

Studij traje šest semestara, nosi 180 ECTS bodova te vodi do stjecanja akademskog stupnja doktora tehničkih ili prirodnih znanosti u odgovarajućem polju.

Studij traje šest semestara, nosi 180 ECTS bodova te vodi do stjecanja akademskog stupnja doktora tehničkih ili prirodnih znanosti u odgovarajućem polju.

Rudarsko-geološko-naftni fakultet Sveučilišta u Zagrebu raspisao je natječaj za upis studenata na doktorski studij Primijenjene geoznanosti, rudarsko i naftno inženjerstvo za akademsku godinu 2024./2025. Ovaj studij, koji traje šest semestara, nosi 180 ECTS bodova te vodi do stjecanja akademskog stupnja doktora tehničkih ili prirodnih znanosti u odgovarajućem polju.

Doktorski studij sastoji se od nastave tijekom prvog semestra koja nosi 30 ECTS bodova te znanstveno-istraživačkog rada koji nosi150 ECTS bodova u preostalom dijelu studija. Za kandidate koji već imaju akademski stupanj magistra znanosti, postoji mogućnost izravnog upisa u drugi semestar. Osobe zaposlene u sustavu znanosti i visokog obrazovanja upisuju studij u trajanju od 3 godine kao redovni studenti, dok osobe zaposlene izvan sustava upisuju studij s produženim trajanjem istraživačkog rada od 5 godina kao izvanredni studenti.


Studij mogu upisati osobe koje su završile odgovarajući sveučilišni diplomski ili dodiplomski studij ili osobe sa stečenim stupanjem magistra znanosti u odgovarajućem znanstvenom području, osobe s težinskim prosjekom svih ocjena i na preddiplomskom i na diplomskom studiju ili prosjekom svih ocjena na dodiplomskom studiju najmanje 3.50, osobe s najmanje jednim objavljenim znanstvenim radom u časopisu s međunarodnom recenzijom koji je referiran u bazi Web of Science (WoS) ili dva znanstvena rada u znanstvenom časopisu s međunarodnom recenzijom koji nije referiran u bazi Web of Science (WoS) te je potrebno poznavati engleski jezik. Razgovor s pristupnikom obvezan je sastavni dio upisnog postupka, a imena izabranih pristupnika objavit će se na internetskoj stranici studija.

Zagrebački fakultet izjasnio se o napadu na stranog studenta zbog rasne netrpeljivosti



Prijava pristupnika treba sadržavati obrazac Prijave za upis na doktorski studij Primijenjene geoznanosti, rudarsko i naftno inženjerstvo, obrazac Interni upisni list za upis u prvi semestar, obrazac Okvirni plan istraživanja, preporuke studijskog savjetnika, odnosno potencijalnog mentora i još jednog profesora, životopis te popis objavljenih znanstvenih i stručnih radova ukoliko pristupnik ima objavljene radove. Svi potrebni dokumenti nalaze se na sljedećoj poveznici.

Studenti doktorskog studija plaćaju školarinu u ukupnom iznosu od 7 950 eura, a plaćanje se vrši u ratama od 1 325 eura po semestru. Studenti doktorskog studija koji su zaposleni na nekoj od sastavnica Sveučilišta u Zagrebu te studenti koji su zaposlenici nekog od javnih znanstvenih instituta unutar Republike Hrvatske, a studij im plaća Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih (MZOM) ili institucija u kojoj su zaposleni, plaćaju školarinu u ukupnom iznosu od 3 975 eura, a plaćanje se vrši u ratama po semestru. Nastava započinje u zimskom semestru ak. godine 2024./25.

Dani doktorata biotehničkog područja u Zagrebu, prvi put uključeni i doktorandi s inozemnih sveučilišta


Upute za prijavu na natječaj nalaze se na sljedećoj poveznici. Prijave se podnose osobno ili šalju poštom na adresu Rudarsko-geološko-naftni fakultet, Ured za poslijediplomski studij, međunarodnu suradnju i projekte, 10000 Zagreb, Pierottijeva 6 do zaključno 15. rujna 2024. godine
 

Raspisan je i natječaj za stipendije


Rudarsko-geološko-naftni fakultet raspisuje i natječaj za dvije stipendije kojima se pokrivaju troškovi školarine u ukupnom iznosu od 7 950 eura. Za stipendije se ne mogu kandidirati zaposlenici institucija koji su u sklopu svog Ugovora o radu s institucijom dužni upisati doktorski studij, tj. koji studij upisuju kao redovni studenti. Natječaj za podnošenje zahtjeva za dodjelom stipendije istječe istovremeno s istekom roka za prijavu natječaja na doktorski studij.

Kandidati za stipendiju moraju zadovoljiti dodatne uvjete, a oni se mogu pronaći na sljedećoj poveznici. Prijave za stipendije se također podnose na prethodno navedenu adresu s naznakom Za stipendiju.

Upišite ovaj studij i steknite naziv specijalista konferencijskog prevođenja uz mogućnost stipendiranja



Detaljnije obavijesti o upisu na studij i stipendijama se mogu dobiti na telefon (01) 5556 249, upitom putem e-maila na adresu andrea.gmajnicki@rgn.unizg.hr te na sljedećoj stranici.
IZVOR: RUDARSKO-GEOLOŠKO-NAFTNI FAKULTET U ZAGREBU
FOTO: TWINSTER PHOTO