LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Podrška studentima

Otvoren Karijerni centar PMF-a

U zgradi Kemijskog odsjeka otvoren je Karijerni centar PMF-a. Dekanica na odlasku istaknula je da je njegova izgradnja bio jedan od strateških ciljeva Fakulteta.

U zgradi Kemijskog odsjeka otvoren je Karijerni centar PMF-a. Dekanica na odlasku istaknula je da je njegova izgradnja bio jedan od strateških ciljeva Fakulteta.

U sklopu ESF-ova projekta Provedba i unapređenje stručne prakse na PMF-u – ProSPer PMF s početkom nove akademske godine pokrenut je Karijerni centar Prirodoslovno-matematičkog fakulteta

Dekanica na odlasku prof. dr. sc. Aleksandra Čižmešija istaknula je da je izgradnja i otvaranje Centra jedan od strateških ciljeva PMF-a te da će pružati podršku studentima u stjecanju radnog iskustva te im pomoći u pronalasku budućeg zaposlenja. 

– PMF je orijentiran prema svojim studentima i njihovom obrazovanju te im želi pružiti što bolji uvid u njihove potencijalne poslove, zanimanja i radna mjesta, a također želimo dobiti povratnu informaciju od poslodavaca o tome kako naši studiji osposobljavaju naše studente za buduće radne izazove.  – dodala je.

Studenti ondje mogu potražiti odgovore na brojna pitanja vezana uz njihovu buduću karijeru.

– Karijerni centar na raspolaganju je studentima za povezivanje s potencijalnim budućim poslodavcima kroz stručnu praksu tijekom studija, ali i za sve dvojbe u vezi s pisanjem životopisa i motivacijskih pisama. Osim karijernoga studenti PMF-a mogu potražiti i psihološko savjetovanje, koje se provodi radi povećanja akademske uspješnosti studenata, ispunjenja njihovih potencijala i ostvarenja uspješne buduće karijere. Jedan je od ciljeva Karijernog centra i ostvariti kvalitetniji kontakt i suradnju s alumnima PMF-a kroz bazu alumnija kako bi i oni mogli prenijeti svoja znanja i iskustvo sadašnjim studentima PMF-a. – ističu s Fakulteta.

Voditeljica Karijernog centra Matea Butigan rekla je: 

– Potaknuti velikim interesom za stručnu praksu i savjetovanje, koji studenti već pokazuju, pozivamo sve studente PMF-a da nam se slobodno obrate s pitanjima te da redovito prate naše društvene mreže, na kojima ćemo pravodobno objavljivati sve novosti. Veseli nas što smo studentima na raspolaganju za pomoć na njihovom putu prema uspjehu! 

U sklopu Centra djeluju Služba za suradnju s alumnima, Služba za karijerno savjetovanje i Služba za psihološko savjetovanje. Sjedište mu je u zgradi Kemijskog odsjeka, na adresi Horvatovac 102a.

FOTO: PIXABAY