LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Civilno društvo

Osnovan portal Aktivizam.hr sa svim događanjima na jednom mjestu

Novi portal okupit će na jednom mjestu udruge, volontere i događanja za razvoj civilnog društva.

Novi portal okupit će na jednom mjestu udruge, volontere i događanja za razvoj civilnog društva.

Novi portal Aktivizam.hr osnovan je u svrhu okupljanja udruga, događanja i volontera na jedno mjesto, prenosi portal H-Alter.

Tamo se mogu naći aktualna događanja vezana za udruge, kao što su seminari, radionice, volontiranja, aktivistička događanja i slično. 
 
Motivacija iza pokretanja portala bila je altrustička, idejno pokrenuta željom za mijenjanjem svijeta nabolje.

― Ako nas ništa ne zanima i pustimo svijet da ide svojim tokom, zapet ćemo u ovom u čemu jesmo do kraja vremena. Trebaju nam intervencije da poguramo svijet u smjeru u kojem bismo željeli da ide ― izjavio je za H-Alter Antonio Dominik, jedan od osnivača.

Namjera je olakšati mladima uključivanje u aktivistička događanja te na jednom mjestu imati sve informacije o njima, što do sada nije bio slučaj.

― Situacija je do sada bila takva da ako si početnik u svemu ovome i ne znaš ni što koja udruga radi, nisi se mogao lako snaći. Teško bi došao do informacija koju udrugu odabrati, kako i kada se uključiti. Odlučili smo zato da se nećemo baviti samo onim što je bilo naše primarno područje djelovanja, Zagreb i zaštita okoliša, nego cijelom Hrvatskom ― kaže Dominik.

Prve najave događanja odradili su volonteri, ali ideja je da organizatori manifestacija najave unose sami. Kako bi to mogli, volonteri im trebaju odobriti registraciju kako bi se spriječila zloupotreba u ime neke organizacije ili događaja. 

Zasad su navedene četiri rubrike - prosvjedi, edukacija, kultura i solidarnost, a na naslovnici se mogu vidjeti događanja po svim kategorijama. Pokretnje portala financirao je program Europskih snaga soldarnosti, namijenjen angažiranju mladih unutar zajednice. 

Zasad je u projekt uključeno 60 udruga, ali planira ih se uključiti još stotinjak. Sva do sada objavljena događanja mogu se pronaći na portalu, ali i na nekoj od društvenih mreža na kojima su aktivni - Facebooku, Instagramu i TikToku.
FOTO: SCREENSHOT/AKTIVIZAM.HR