LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ekologija i aktivizam

Od Barcelone, Pariza i Budimpešte do Zagreba: 9. međunarodna ekološka konferencija

U Zagrebu će se okupiti više od 500 znanstvenika i znanstvenica iz cijelog svijeta.

U Zagrebu će se okupiti više od 500 znanstvenika i znanstvenica iz cijelog svijeta.

Gradonačelnik Zagreba, Tomislav Tomašević, otvorio je 9. međunarodnu ekološku konferenciju Ljudi, planet, skrb: to se zove odrast.

Konferencija se održava u partnerstvu s Gradom Zagrebom te gradskim institucijama u periodu od 29. kolovoza do 3. rujna 2023. Okupit će se više od 500 znanstvenika, istraživača, aktivista, teoretičara iz raznih dijelova svijeta, a neki od glavnih govornika su Roland Nkwain, Françoise Vergès, Françoise Vergès, Diana Ürge-Vorsatz, Karin Doolan, Ngam, Paul Stubbs.

Organizatori uključuju razne organizacije iz Zagreba koje djeluju u polju znanosti, istraživanja, ekologije, aktivizma i vizualne kulture: IPE – Institut za političku ekologiju, Multimedijalni institut (MaMa), DOOR – Društvo za oblikovanje održivog razvoja, Institut za društvena istraživanja u Zagrebu, Znanstvenici za klimu i Što, kako i za koga/WHW.

Osim glavnog programa, publika će moći prisustvovati i brojnim besplatnim kulturnim, umjetničkim i aktivističkim sadržajima kao što su filmski program o temi okoliša, predavanja te izložba koja obrađuje temu socio-metaboličke transformacije nužne za društva kako bi uspjela očuvati emancipaciju i solidarnost za sve. Sva poslijepodnevna predavanja su besplatna.

Program konferencije možete pogledati na poveznici.

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA