LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Međunarodna studentska konferencija

Osječki Odsjek za informacijske znanosti prvi put domaćin Bobcatsssa

Prestižna međunarodna studentska konferencija namijenjena znanstvenicima, stručnjacima i studentima informacijskih i komunikacijskih znanosti ove će se godine održati u Osijeku.

Prestižna međunarodna studentska konferencija namijenjena znanstvenicima, stručnjacima i studentima informacijskih i komunikacijskih znanosti ove će se godine održati u Osijeku.

Bobcatsss 2019. održat će se u Osijeku od 22. do 24. siječnja 2019. godine u organizaciji Odsjeka za informacijske znanosti Filozofskog fakulteta Osijek, a u suradnji s međunarodnim partnerima Sveučilištem Linnaeus i Sveučilištem Uppsala iz Švedske te Haškim sveučilištem primijenjenih znanosti iz Nizozemske. Svečano otvorenje zakazano je za 10 sati, a upriličit će se na Građevinskome fakultetu (dvorana Mursa).

Riječ je o prestižnoj međunarodnoj studentskoj konferenciji koja se od svojih početaka, točnije od 1993. godine, svake godine održava u drugoj zemlji, a dosad je održano 26 izdanja diljem Europe. Organizira se pod pokroviteljstvom EUCLID-a (Europske udruge za knjižnično i informacijsko obrazovanje i istraživanja), a organiziraju je studenti iz područja informacijskih i komunikacijskih znanosti različitih sveučilišta.

Tema je ovogodišnjeg Bobcatsssa Informacije i tehnologija transformiraju živote: povezanost, interakcija, inovacija. Svrha je konferencije obrađivanje aktualnih tema vezanih uz knjižničare, kao i druge informatičke stručnjake u okruženju koje se brzo mijenja. Namijenjena je znanstvenicima, stručnjacima i studentima informacijskih i komunikacijskih znanosti s ciljem razvijanja međunarodnih kontakata i razmjene znanja o aktualnim temama.

FOTO: MIRELA BELAJ / STUDENTSKI.HR