LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zakon o obavljanju studentskog rada

Osječke studente očekuju novosti pri podizanju ugovora u SC-u

Osječki je Studentski servis svojim članovima poslao e-poruke s pojašnjenjem nove procedure podizanja studentskih ugovora.

Osječki je Studentski servis svojim članovima poslao e-poruke s pojašnjenjem nove procedure podizanja studentskih ugovora.

Po stupanju na snagu Zakona o obavljanju studentskih poslova za brojne su studente nastupile, ili će tek nastupiti, različite promjene, a neke se od njih očituju i u samom procesu izdavanja studentskih ugovora. Tako su članovi osječkog Studentskog servisa na svoje e-adrese dobili poruke kojima ih Studentski centar upućuje na proceduru koju će odsad prolaziti odluče li se na rad korištenjem studentskog ugovora.

Za rad koji je obavljen počevši s 8. studenog, datumom na koji je Zakon stupio na snagu, uz predočenje članske iskaznice ili iksice, studenti će, pri podizanju ugovora morati u SC doći s još nekim podacima. Radi se, kako stoji u obavijesti, o:

  • točnom nazivu poslodavca
  • opisu posla
  • dogovorenoj cijeni rada (kn/h ili paušalni neto iznos)
  • dogovorenom razdoblju rada isključivo u tekućem mjesecu te
  • gradu u kojem se posao obavlja.

Napomenuli su i da je ugovore potrebno podići prije početka rada te mole studente da s novinama upoznaju i svoje poslodavce.

Za sve dodatne informacije i nejasnoće na raspolaganju su djelatnici koje studenti mogu pronaći na kontaktima dostupnim klikom na poveznicu.

FOTO: PIXABAY