LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Korisna usluga

Osim knjiga, u ovoj knjižnici možete posuditi i knjižničara; pomaže i studentima

Usluga se temelji na edukacijskim sesijama u kojima se korisniku nudi individualna pomoć u korištenju informacijsko-komunikacijske tehnologije.

Usluga se temelji na edukacijskim sesijama u kojima se korisniku nudi individualna pomoć u korištenju informacijsko-komunikacijske tehnologije.

U Knjižnici Božidara Adžije u Zagrebu dostupna je nova usluga – Posudite knjižničarakoja nudi stručnu pomoć u području informacijske i informatičke pismenosti.

Usluga se, objašnjavaju iz Knjižnice, temelji na edukacijskim sesijama u kojima se korisniku nudi individualna pomoć u korištenju informacijsko-komunikacijske tehnologije kao i pomoć u pretraživanju i snalaženju u informacijskim sustavima poput kataloga Knjižnice, baza podataka i ostali informacijskih izvora.

Neke od usluga koje knjižničari nude mogu pomoći i studentima, a među njima su: pronalaženje željene informacije, pronalaženje relevantne literature, pisanje životopisa i motivacijskog pisma, oblikovanje tekstualnog i grafičkog sadržaja, oblikovanje seminarskih, završnih i diplomskih radova, rješavanje problema s tehnologijom koju koristite. 

Uz to, nudi se i usluga korištenja knjižničnog kataloga, kao i usluga korištenja e-pošte. 

Edukacija korisnika, koji rezervira termin kod knjižničara, održava se radnim danima u prostoru Knjižnice i traje 60 minuta. Ovisno o kompleksnosti zahtjeva korisnika i problema s kojim se susreće, edukacija može trajati i dulje.

Rezervaciju termina moguće je dobiti ispunjavanjem obrasca na mrežnoj stranici ili tiskanog obrasca koji možete zatražiti na informativno - posudbenom odjelu Knjižnice Božidara Adžije.

Više informacija o usluzi dostupno je na poveznici.
FOTO: PEXELS