LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Odlazak u zasluženu mirovinu

Omiljeni profesor s FER-a održao posljednje predavanje

Tijekom punih 55 godina držao je nastavu iz gotovo svih obaveznih matematičkih predmeta.

Tijekom punih 55 godina držao je nastavu iz gotovo svih obaveznih matematičkih predmeta.

Omiljeni profesor s FER-a, Ljubo Marangunić održao je nedavno svoje posljednje predavanje na FER-u, predavanje iz Matematičke analize 2, objavili su s FER-a. 

Tijekom punih 55 godina držao je nastavu iz gotovo svih obaveznih matematičkih predmeta, a za mnoge generacije studenata ETF-a, i kasnije FER-a, glasi kao omiljeni profesor predmeta Matematička analiza 1 i 2. Kao i mnoga druga predavanja i ovo je zaključio rečenicom Djeco, želim vam sreću na ispitu!

– Dragi profesore, nadamo se da se vidimo i sljedeće akademske godine. Posjetite svoj FER, vaši studenti i kolege će vas nestrpljivo čekati. – poručili s FER-ovci.

Profesor Ljubo Marangunić rođen je 17. ožujka 1942. u Zagrebu. Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1965. godine, smjer Slaba struja. Tijek njegovog daljnjeg znanstvenog usavršavanja odredila je snažna ljubav prema matematici te je 1975. godine magistrirao, a potom 1986. godine i doktorirao matematiku na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Njegov znanstveni interes vezan je uz konačne grupe, a bavio se i matematičkom analizom. Godine 1978. izabran je u znanstveno-nastavno zvanje asistenta, 1989. u zvanje docenta, 1993. postaje izvanredni profesor te 2006. redoviti profesor na Zavodu za primijenjenu matematiku. Od akademske godine 1994./1995. do akademske godine 1997./1998. obavljao je dužnost prodekana za nastavu.
– Bilo je to davne (ali i povijesne) 1971 godine na ETF-u. Ljubo kao mladi asistent iz Matematike 1 a mi brucoši! As time goes by
Sretno u novom životnom razdoblju, profesore!

– Veliki pozdrav velikom čovjeku i izvrsnom profesoru. Profesore sretno!

– Čestitke profesoru! Njegova predavanje se nikada ne zaboravljaju!

– Sretno prof! Njegova predavanja bude lijepe uspomene! – napisali su neki od njegovih bivših studenata.
FOTO: LINKED / FAKULTET ELEKTROTEHNIKE I RAČUNARSTVA