LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentske organizacije

Održani susreti i edukacije volontera Erasmus studentske mreže Hrvatska

Na susretu se raspravljalo o budućim volonterskim aktivnostima unutar Erasmus studentske mreže Hrvatska i njenih sedam lokalnih podružnica.

Na susretu se raspravljalo o budućim volonterskim aktivnostima unutar Erasmus studentske mreže Hrvatska i njenih sedam lokalnih podružnica.

Predstavnici nacionalne volonterske organizacije Erasmus studentska mreža Hrvatska sa svojim su lokalnim podružnicama (ESN Čakovec, ESN Dubrovnik, ESN Osijek, ESN Rijeka, ESN Split, ESN Zadar i ESN Zagreb) započeli aktivno razdoblje događanja uživo.

Nacionalni trening (15. – 17. rujna) održan u Zadru i 19. Nacionalna platforma (5. – 7. listopada) održana u Splitu susreti su članova organizirani s namjerom da se volonteri međusobno povežu te podijele dobre prakse iz područja mobilnosti, društvene uključenosti i aktivnog djelovanja u lokalnoj zajednici te kako bi se informirali o Erasmus+ programu za razdoblje 2021. – 2027, novostima i pogodnostima istog.

Nacionalni trening događaj je posvećen edukaciji volontera, pri čemu su najčešće nekadašnji iskusni članovi kreatori sadržaja i voditelji radionica. Cjelokupni događaj prilagođava se trenutnim potrebama Mreže te je prije svega veliki poticaj mlađim članovima da se upoznaju s ciljevima organizacije.

Nacionalna platforma generalna je skupština organizacije koja se održava dva puta godišnje, u jesen i proljeće i služi da svi članovi budu na transparentan način upućeni u djelovanje vodećeg odbora i suradnika te kako bi se donijele presudne odluke o djelovanju organizacije s ciljem povezivanja volontera iz svih sedam lokalnih podružnica i nacionalne razine.

Na oba susreta raspravljalo se o budućim aktivnostima, kako za volontere unutar organizacije, tako i za lokalne i međunarodne studente u Hrvatskoj. Kako bi svoj volonterski rad učinili što profesionalnijim i učinkovitijim, treneri unutar organizacije održali su za članove intenzivne radionice na teme poput motivacije volontera, ljudskih resursa, projektnog menadžmenta, financijske pismenosti te digitalizacije.
– Prepoznavanje volonterskog rada i neformalne edukacije kao podrške akademskom obrazovanju te kasnija konkurentnost na tržištu rada zbog stečenih kompetencija glavne su odlike našeg rada po kojima su naši sadašnji i alumni članovi itekako prepoznatljivi. Naši su volonteri još jednom pokazali da su aktivni građani kojima je mobilnost životni stil, a obrazovanje na visokim učilištima diljem Europe jedno od najvrjednijih iskustava tijekom studiranja. U istom duhu ćemo nastaviti i u narednom razdoblju kao ambasadori mobilnosti, kao snažan oslonac hrvatskim odlaznim studentima za studiranje u inozemstvu i dolaznim međunarodnim studentima kako bi se upravo kod nas osjećali kao kod kuće te s aktivnom suradnjom s visokim učilištima u našoj zemlji i drugim dionicima – poručuju iz Erasmus studentske mreže. 
FOTO: ERASMUS STUDENTSKA MREŽA HRVATSKA