LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
15. Sajam stipendija i visokog obrazovanja

Od znanosti do umjetnosti: prestižna ruska sveučilišta prvi put u Hrvatskoj

Znate li da Ruska Federacija godišnje osigurava 15 000 slobodnih, u potpunosti financiranih mjesta namijenjenih inozemnim studentima? Sve o studiranju ondje posjetitelji će moći saznati od predstavnika ruskih sveučilišta na 15. Sajmu stipendija i visokog obrazovanja.

Znate li da Ruska Federacija godišnje osigurava 15 000 slobodnih, u potpunosti financiranih mjesta namijenjenih inozemnim studentima? Sve o studiranju ondje posjetitelji će moći saznati od predstavnika ruskih sveučilišta na 15. Sajmu stipendija i visokog obrazovanja.

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) organizira 15. po redu Sajam stipendija i visokog obrazovanja koji će se održati 15. listopada 2019. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu te 17. listopada 2019. na Sveučilištu u Rijeci. Uz izlagače zemlje partnera Rusije, predstavit će se više od 50 hrvatskih i inozemnih visokih učilišta iz 15 zemalja svijeta, kompanije, zaklade, ministarstva, agencije, gradovi i udruge koje predstavljaju svoje studijske programe, stipendije i stručne prakse. 

Znate li da ruski jezik govori više od 260 milijuna ljudi diljem svijeta te da ga aktivno uči 10 milijuna ljudi? Znate li da Ruska Federacija godišnje osigurava 15 000 slobodnih, u potpunosti financiranih mjesta namijenjenih inozemnim studentima? Rusija ima dugu tradiciju izvrsnosti i međunarodne prepoznatljivosti u razvoju kulture, znanosti i visokog obrazovanja te inozemnim studentima osigurava besplatno učenje ruskog jezika u prvoj godini studija, a sve kako bi rušenjem jezičnih barijera prilagodba novoj kulturi i internacionalnom okruženju bila što uspješnija. 

Najbolji od najboljih u Zagrebu i Rijeci

Od ukupno jedanaest renomiranih ruskih sveučilišta koja sudjeluju na Sajmu u Zagrebu i Rijeci, čak njih šest pronašlo je svoje mjesto na prestižnom popisu The World University Ranking za 2019. te dolazeću 2020. godinu. U Zagreb i Rijeku dolazi deset sveučilišta iz Moskve te jedno iz Saint Petersburga: Masco State Technical University Bauman, St. Petersburg State University, Financial University under the Government of the Russian Federation, Plehkanov Russian University of Economics te The Gnesin Russian Academy of Music. Predstavljanjem njihovih programa u Hrvatskoj prvi će se put osigurati ostvarivanje dijaloga između hrvatskih i ruskih obrazovnih zajednica u dvama hrvatskim sveučilišnim gradovima.

Posjetitelji Sajma moći će razgovarati s predstavnicima izlagačkih institucija i bivšim stipendistima te na taj način osigurati uspjeh u svojim
planovima za nastavak obrazovanja. 

Prilika za upijanje novih znanja

Osim što će posjetitelji – prvenstveno učenici, studenti, njihovi nastavnici i roditelji – moći doznati više o studijskim programima i obrazovnim prilikama u zemljama kao što su Kanada, Belgija ili Japan, organizacijski tim Instituta za razvoj obrazovanja donosi posebnu novinu u ovogodišnjem programu koju čini niz specifično usmjerenih predavanja i masterclass izdanja, a sve kako bi im se dodatno približili trendovi u obrazovanju. Predavanja će održati renomirani ruski nastavnici i znanstvenici, dok će teme varirati od društvenih do onih prirodoslovnih. Samo neka od predavanja na engleskom jeziku su: Tvoj put do uspjeha, Master class u poslovanju i upravljanju, Zašto trebaš dobiti humanističko obrazovanje?, Digitalni financijski alati za osobni i profesionalni razvoj, Upravljanje u glazbi kao vrijednosti i fenomen duhovne kulture. 

Raditi globalne poslove u Hrvatskoj

Novost Sajma jest i Karijerni kutak koji će u ovogodišnjem programskom dijelu predstavljati posebno mjesto susreta i razgovora između studenata i poslodavaca. Posjetitelji će moći prisustvovati i poslovnom panelu na kojem će iz prve ruke doznati koja su to znanja i vještine koje zahtijeva suvremeno tržište rada te kako je raditi za velike globalne klijente iz manjih sredina u Hrvatskoj. Istaknuti pojedinci iz propulzivnih kompanija na panelu pod nazivom STEM vs. SOCIAL: sustav cjeloživotnog obrazovanja u području IKT-a i telekomunikacija podijelit će svoja znanja vezana uz suradnju s mladima koji izlaze iz obrazovnog sustava, ali i dati uvid u primjere dobre prakse kojima ulažu u cjeloživotno obrazovanje i osobni rast svojih zaposlenika.

Više informacija o Sajmu možete pronaći na web-stranici Stipendije.info na Facebook stranici Želim stipendiju.

FOTO: IRO