LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Za potrebe nastave

Objavljena pravila ulaska studenata u zdravstvene ustanove; omogućeno besplatno testiranje

Studenti koji se ne prijave za testiranje neće se moći testirati, no studentima je omogućeno i cijepljenje protiv koronavirusa.

Studenti koji se ne prijave za testiranje neće se moći testirati, no studentima je omogućeno i cijepljenje protiv koronavirusa.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske 28. rujna 2021. godine donio je Odluku o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja svih zaposlenika zdravstvenih ustanova, trgovačkih društava koja obavljaju zdravstvenu djelatnost te privatnih zdravstvenih radnika na virus SARS-Cov-2, a stupa na snagu 4. listopada. Prema njoj su prilikom ulaska u zdravstvenu ustanovu studenti obavezni predočiti EU-digitalne COVID-potvrde ili odgovarajući drugi dokaz. 

Studenti koji su cijepljeni cjepivom protiv bolesti COVID-19 trebaju predočiti važeću EU-digitalnu COVID-potvrdu o preboljenju, a to trebaju i studenti koji imaju negativan nalaz PCR-testa ili brzog antigenskog testa.

Medicinski fakultet u Zagrebu u suradnji s HZJZ-om omogućit će za studente MEF-a besplatno antigensko testiranje na adresi Rockefellerova 2. 

Testiranje za studente medicine odvijat će se od ponedjeljka do petka od 11 do 13 sati. Za testiranje je potrebno prijaviti se najkasnije do 14 sati prethodnog dana na adresu cijepljenje@mef.hr

Za studente medicine organizirano je i cijepljenje bez naručivanja i najave svake srijede u vremenu od 16 do 20 sati u Školi narodnog zdravlja „Andrija Štampar”, u Zagrebu, u Rockefellerovoj ulici 4. 

Cijepljenje za studente, podsjećamo, bit će organizirano i u studentskim domovima
  • 4. listopada u Studentskom domu „Stjepan Radić”
  • 5. listopada u Studentskom domu „Cvjetno naselje”.
FOTO: PIXABAY