LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Mostaru

Novosti na mostarskom sveučilištu: zabrana pušenja na sveučilišnom prostoru

Sveučilište u Mostaru poduzelo je korake u borbi protiv pušenja i modernog ropstva.

Sveučilište u Mostaru poduzelo je korake u borbi protiv pušenja i modernog ropstva.

Glavne su novosti na Sveučilištu u Mostaru donošenje Odluke o zaštiti nepušača i zabrani pušenja na sveučilištu te usvajanje Izjave o borbi protiv modernog ropstva u što se ubraja prisilan rad, trgovina ljudima i dječji rad, piše portal Grude Online.


Održivi razvoj UN-a

 

Sveučilište prati ciljeve održivog razvoja UN-a, a sve s glavnim ciljem stvaranja zdravijeg okruženja za pripadnike akademske zajednice: studente, osoblje i sve ostale.

Odlučeno je implementirati politiku zaštite nepušača na sveučilišnom prostoru, s ciljem unaprjeđenja zdravlja i dobrobiti svih članova sveučilišne zajednice. To znači ograničavanje ili potpuna zabrana pušenja na prostoru Sveučilišta.

Sveučilište je također donijelo odluku da se aktivno angažira u globalnoj borbi protiv suvremenog oblika ropstva, prisilnog rada, trgovine ljudima i dječjeg rada. Potvrdili su svoju predanost u doprinosu globalnim naporima u skladu s ciljevima održivog razvoja UN-a. Planiraju poduzeti konkretne korake u misiji podizanja svijesti o ovim problemima te njihovoj prevenciji.

Osim toga, sveučilište radi na poboljšanju podrške i inkluzivnosti za studente s invaliditetom. Senat je odlučio izraditi i distribuirati vodič za studente s invaliditetom kako bi im se olakšao svakodnevni život na sveučilištu i kako bi mogli lakše obavljati sve svoje akademske obaveze.

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA