LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
SVJETSKI SAVEZ MLADIH HRVATSKA

Novi ciklus edukacija Mladi za dostojanstvo i ljudska prava

Otvorene su prijave za novi ciklus edukacije Mladi za dostojanstvo i ljudska prava. Edukacija je namijenjena mladima od 18 do 30 godina i održavat će se uživo u Zagrebu, Osijeku i Splitu, a prijave traju do 25. rujna.

Otvorene su prijave za novi ciklus edukacije Mladi za dostojanstvo i ljudska prava. Edukacija je namijenjena mladima od 18 do 30 godina i održavat će se uživo u Zagrebu, Osijeku i Splitu, a prijave traju do 25. rujna.

Otvorene su prijave za novi ciklus edukacije Mladi za dostojanstvo i ljudska prava koju organizira Svjetski savez mladih Hrvatska (SSMH). Edukacija je namijenjena mladima od 18 do 30 godina i održavat će se uživo u Zagrebu, Osijeku i Splitu, dok je za mlade iz drugih krajeva Hrvatske omogućeno sudjelovanje na daljinu.

Na edukaciji će se mladi susresti s tekstovima raznih autora poput C. S. Lewisa, Karola Woytile, Viktora Frankla, Vaclava Havela, Georgea Weigela i mnogih drugih te će raspravljati o temama kao što su ljudsko dostojanstvo, sloboda, solidarnost i kultura. Rasprave će voditi educirani mentori, a održavat će se u malim grupama te u ugodnoj i mladenačkoj atmosferi.

Edukacija će mladim sudionicima omogućiti bolje razumijevanje čovjeka i njegova dostojanstva, kao i priliku za promišljanje o solidarnosti koja povezuje i kulturi koja oplemenjuje. Sudionici će se upoznati i s važnosti traženja i pronalaska smisla te preuzimanja odgovornosti kako bi se postigla istinska sloboda. Također, sudionici će se upoznati s osnovnim konceptima ljudskih prava te korištenjem jezika kakav se koristi u institucijama Ujedinjenih Naroda.

Po završetku edukacije polaznici mogu postati članovi Svjetskog saveza mladih, zajednice prijatelja koja mladima omogućuje osobni i profesionalni razvoj, a posvećena je promicanju ljudskog dostojanstva, solidarnosti i kulture života.

Članstvo u Svjetskom savezu mladih odlična je prilika za sve mlade koji žele biti proaktivni u zajednici i sudjelovati u izgradnji boljega društva, koje na prvo mjesto stavlja čovjeka, njegovu vrijednost i njegove potrebe. Kao članovi Svjetskog saveza mladih, mladi će imati priliku sudjelovati u organizaciji raznih aktivnosti poput Ljetne škole bioetike i ljudskih prava, radionica o ljudskom dostojanstvu za djecu pod nazivom Kurikul za ljudsko dostojanstvo i Tjedna Svjetskog saveza mladih, koji se sastoji od okruglih stolova o aktualnim temama s raznim stručnjacima i osobama iz javnog života.

Edukacija besplatna te da se održava na hrvatskome jeziku. Prijave traju do 25. rujna, a prijaviti se može preko prijavnog obrasca.

FOTO: UNSPLASH