LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci

Nova zbrka za predstavnika Studentskog zbora u Rijeci: nitko nije osvojio većinu, novi izbori pred vratima

Niti jedna kandidatkinja nije osvojila natpolovičnu većinu glasova svih članova skupštine s pravom glasa.

Niti jedna kandidatkinja nije osvojila natpolovičnu većinu glasova svih članova skupštine s pravom glasa.

Konstituirajuća sjednica Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci za mandatno razdoblje akademskih godina 2024./2025. i 2025./2026. održana je 14. listopada 2024. godine. Sjednicu je, sukladno Pravilniku o provođenju studentskih izbora, vodila rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija.

Kamp za brucoše RIBROO: prilika za novi početak i nezaboravno iskustvo


Za izbor predsjednice Studentskog zbora prijavile su se dvije kandidatkinje: Tina Grgasović s Medicinskog fakulteta, s prijedlogom za zamjenicu Laru Dragić, također s Medicinskog fakulteta, te Laura Nežić s Filozofskog fakulteta, uz prijedlog za zamjenicu Elu Novosel s Akademije primijenjenih umjetnosti.

VAŽNO! Sutra i prekosutra u Zagrebu se održavaju studentski izbori, glasom se izborite za bolje studiranje


Na sjednici je sudjelovalo 23 od 24 studentska predstavnika s pravom glasa. Tajnim glasovanjem, kojim je rukovodilo povjerenstvo sastavljeno od studenata Pravnog fakulteta, utvrđeni su sljedeći rezultati: Tina Grgasović dobila je 10 glasova, dok je Laura Nežić osvojila 11 glasova. Dva glasačka listića bila su nevažeća.

Studentski zbor u Rijeci poziva na Wings for Life


Budući da niti jedna kandidatkinja nije osvojila natpolovičnu većinu glasova svih članova skupštine s pravom glasa, za privremenog vršitelja dužnosti predsjednika Studentskog zbora imenovan je Dominik Patafta, univ. mag. oec., predavač i predstavnik poslijediplomskih studija. Nova izborna sjednica bit će održana u dogovorenom terminu, nakon potvrde svih članova skupštine.

IZVOR: STUDENTSKI ZBOR SVEUČILIŠTA U RIJECI
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA