LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
VOLONTIRANJEM DO POSLA

Nositelji promjene: CERM, Grad Glina i Grad Hrvatska Kostajnica potiču na volontiranje za stvaranje bolje budućnost

Zbog postojanja jednake vizije „boljeg svijeta“ za mlade, CERM u suradnji s Gradom Glinom i Gradom Hrvatska Kostajnica provodi projekt “JOB4ME 2.0 - volontiranjem do posla”.

Zbog postojanja jednake vizije „boljeg svijeta“ za mlade, CERM u suradnji s Gradom Glinom i Gradom Hrvatska Kostajnica provodi projekt “JOB4ME 2.0 - volontiranjem do posla”.

Centar za razvoj mladih, Grad Glina i Grad Hrvatska Kostajnica dijele zajednički cilj ostvarivanja pozitivnog utjecaja na društveni, ekonomski i politički status mladih. Sukladno tome, predstavnici organizacija zajednički rade na realizaciji projekta “JOB4ME 2.0 - volontiranjem do posla”. U fokusu projekta su im mladi, a volontiranje i djelovanje izvan formalnih institucija obrazovanja vide kao odlučan put za ostvarenje navedenog. Sve navedene organizacije dijele mišljenje da se ovoj skupini treba aktivnije posvetiti te da joj treba pružiti povoljnije uvjete za osobni i profesionalni razvoj. Također smatraju kako se sustavnim informiranjem, pružanjem sadržaja za stjecanje te razvoj znanja i vještina to može ostvariti.
 
Projekt “JOB4ME 2.0 - volontiranjem do posla” predviđa nove inicijative na području mjesta posebne državne skrbi prema okolnostima nastalim na temelju posljedica agresije na Republiku Hrvatsku. Grad Hrvatska Kostajnica spada u prvu skupinu okupiranih područja koja se nalaze neposredno uz državnu granicu, dok Grad Glina spada u drugu skupinu prema kriterijima Zakona o područjima posebne državne skrbi. Također, Hrvatska Kostajnica se također nalazi se u drugoj skupini jedinica lokalne samouprave koje se prema vrijednosti indeksa nalaze u trećoj četvrtini ispodprosječno rangiranih jedinica lokalne samouprave, ispod prosjeka razvijenosti Republike Hrvatske. Prisjetimo se kako je Grad Glina u prosincu 2020. godine pretrpio potres magnitude 3,6 prema Richteru te se još uvijek oporavlja od posljedica potresa koji je imao velikog utjecaja na sociološki, psihološki i ekonomski standard stanovnika u ionako zakinutom području.
 
Grad Glina i Grad Hrvatska Kostajnica doprinijet će provedbi na način da će CERM povezivati s korisnicima, promovirati projekt na svojem području te poticati korisnike da se uključe. Isto tako, upozoravati će na specifičnosti problematike mladih na njihovu području te će pomoći u organizaciji pojedinih edukacija i osiguravanju tehničkih uvjeta za njihovo održavanje. Osim u navedenim gradovima aktivnosti projekta “JOB4ME 2.0 - volontiranjem do posla” su predviđene i digitalno u cijeloj Hrvatskoj. Sve detalje o volontiranju i drugim edukativnim sadržajima projekta pratite na službenoj stranici Volonterskog centra te na portalu Studentski.hr.
 
Članak je nastao u sklopu projekta JOB4ME 2.0 – volontiranjem do posla, a za sadržaj je odgovoran isključivo Centar za razvoj mladih. Projekt provodi CERM u partnerstvu s Gradom Glinom, Gradom Hrvatska Kostajnica i s udrugom Ženska soba te uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. 
FOTO: CENTAR ZA RAZVOJ MLADIH