LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Pravni fakultet u Zagrebu

Nisu prihvaćeni svi zahtjevi studenata Pravnog fakulteta, prosvjed zasad odgođen

Poznate su odluke dekana o zahtjevima članova Studentskog zbora Pravnog fakulteta i studenata Pravnog fakulteta.

Poznate su odluke dekana o zahtjevima članova Studentskog zbora Pravnog fakulteta i studenata Pravnog fakulteta.

Za danas je bila najavljena odluka dekana Pravnog fakulteta u Zagrebu o zahtjevima koje su uputili studentski predstavnici koji su ujedno najavili prosvjed ako dekan ne prihvati sve zahtjeve. Ipak, unatoč tome što nisu prihvaćene sve odluke, prosvjeda zasad neće biti.
Vezano: Studenti Pravnog fakulteta spremni na prosvjed, ni danas ništa od ispunjenja njihovih zahtjeva
Odluke dekana koje je objavio Zbor prenosimo u nastavku:
  1. Odbija se naš zahtjev za stavljanjem odluke o cijeni ECTS-bodova za izvanredne studente izvan snage i sazivanjem nove sjednice Vijeća na kojoj bi se ponovno odlučivalo.
  2. Vezano uz rok plaćanja školarine, dekan je rekao da će svi studenti imati mogućnost urednog upisa više godine, neovisno o tome podmire li svoju obvezu do 23. rujna ili ne.
  3. Kod našeg trećeg zahtjeva, dekan je rekao da će Uprava razmotriti svaki individualni zahtjev koji oštećeni studenti pošalju Upravi te da će ih riješiti po okolnostima slučaja.
Prosvjed će se održati zbog toga što je odbijen prvi i glavni zahtjev, ali ne onda kada je bio najavljen, odnosno, neće biti održan sutra u 16 sati zbog toga što je zbog velikog interesa studenata i ograničenog prostora isti nemoguće realizirati uz poštivanje mjera.
– Sutra bi nam na raspolaganju bio samo prostor ispred ograde Fakulteta i Muzičke akademije jer nismo dobili dopuštenje od strane rektora da uđemo u dvorište vlastitog Fakulteta, a prostor ispred HNK je već zauzet zbog ljetne pozornice HNK. U tim okolnostima, zbog velikog broja sudionika i obaveze držanja svih epidemioloških mjera, jednostavno ne bi bilo ni približno dovoljno prostora da svi stanu. Novi će datum prosvjeda biti objavljen u najkraćem mogućem roku (tj. čim s policijom i Gradom osiguramo dovoljan prostor za sve sudionike). – navode studentski predstavnici.
Zbor će unatoč svemu pokušati sazvati sjednicu Fakultetskog vijeća kako bi ono glasovalo i retroaktivno promijenilo odluku.
– I na kraju vas želimo sve pozvati da ne gubite nadu i da se pripremite, jer prosvjed koji slijedi je bezuvjetan, održat će se u ime svih neugodnosti i svih nepravdi koje smo morali pretrpjeti i ovaj put nas neće ništa spriječiti da pokažemo i Upravi i profesorima i javnosti što studenti Pravnog fakulteta u Zagrebu misle o svojim uvjetima studiranja. – poručio je za kraj Zbor uz potpis Vaši mladalački aktivisti.
FOTO: PIXABAY