LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Erasmus+

Nema više papira – od sada na Erasmus i preko aplikacije!

Nova aplikacija omogućava potpisivanje digitalnih ugovora, komunikaciju sa stranim studentima, digitalnu europsku studentsku iskaznicu...

Nova aplikacija omogućava potpisivanje digitalnih ugovora, komunikaciju sa stranim studentima, digitalnu europsku studentsku iskaznicu...

Europska komisija 21. rujna lansirala je novu aplikaciju Erasmus+ koja donosi brojne pogodnosti za studente na programu razmjene, a i one na matičnim institucijama.

U aplikaciji će se moći pretraživati i birati odredišta za razmjenu među partnerskim sveučilištima, potpisivati digitalni ugovori o učenju, komunicirati s drugim studentima i nalaziti događanja i korisni savjeti o željenom odredištu, prenosi Hina EU.

Također, studenti će moći preuzeti digitalnu europsku studentsku iskaznicu, koja će im nuditi usluge kao što su muzeji, kulturna događanja i pogodnosti na sveučilištima u cijeloj Europskoj uniji.

U program je uključeno preko 4000 sveučilišta. Mariya Gabriel, povjerenica za inovacije, istraživanje, kulturu, obrazovanje i mlade, izjavila je:
– Papir je službeno stvar prošlosti. U novoj aplikaciji Erasmus+ studenti koji sudjeluju u programima mobilnosti pronaći će sve informacije i izvršavati sve potrebne postupke, što će značiti manje stresa, manje vremena utrošenog na administrativne zahtjeve i veću fleksibilnost.
Novim programom Erasmus+ za razdoblje od 2021. do 2027. potiče se razvoj digitalnih vještina i digitalna tranzicija europskih obrazovnih sustava, a proračun iznosi više od 28 milijardi eura.
FOTO: PIXABAY