LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
zapisnik u ladici

Napad na studente iz Srbije: „Napadači su sjeli u auto i otišli, a policajci stoje i gledaju", rekao je svjedok.

Napad na studente dogodio se na izlazu iz Nuštra. Otkinut im je retrovizor.

Napad na studente dogodio se na izlazu iz Nuštra. Otkinut im je retrovizor.

Na samu obljetnicu Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje, 18. studenog, malo iza deset ujutro, dogodio se napad četvorice muškaraca na vozilo somborske registracije koje se kretalo iz Vukovara prema Vinkovcima. Napad se dogodio na izlazu iz Nuštra i to u nazočnosti policajaca, prenosi portal Novosti koji je objavio i snimku incidenta.
 

Napad, vrijeđanje, prometni prekršaji i materijalna šteta


Vozač koji je zabilježio događaj izjavio je za Novosti da se Audi vukovarskih registarskih oznaka kretao suprotnom trakom te je naglo promijenio smjer, nepropisno se ubacivši u traku u kojoj su bili napadnuti putnici.
 

„Odjednom su ušli u moju traku i krenuli da me zaobilaze u velikoj brzini. Auto koji je išao u suprotnoj traci se morao pomaknuti na ugibalište za autobus. Da nije, desio bi se frontalni sudar. Ubacili su se ispred mene, a iza vozila sa srpskim registarskim oznakama. Tad su počeli s gestikulacijom, trubljenjem i nabijanjem na to vozilo, dali su im do znanja da stanu", prepričava vozač.


Začuđen prizorom kojeg vidi, odlučio je snimiti što se događa.
 

„Onda sam shvatio da nešto nije kako treba, kako zbog dana koji se obilježavao tako i srpske registracije. Zato sam upalio kameru na mobitelu. Tamo se vidi da su psovali, lupali na auto i otkinuli retrovizor. Na snimci se vidi i da jedan od njih nosi crnu majicu s grbom HOS-a“, rekao je vozač koji je snimio napad za portal Novosti.

 




Napadnuti studenti iz Srbije


Baš u tom trenutku, naišao je policijski kombi. Policajac je izašao iz vozila i razmijenio par riječi s muškarcima koji su se zatim vratili u Audi te otišli. Svjedok ovog događaja, od policije je saznao kako su u napadnutom automobilu bili srpski studenti koji su išli u Bosnu i Hercegovinu.
 

„Policijski kombi je bio pored, čak i jedan policijski auto, dva policajca su gledala u to. Napadači su sjeli u auto i otišli, a policajci stoje i gledaju. Nikome to ništa nije bilo čudno“, ispričao je svjedok.


U policijskoj postaji u Vinkovcima, gdje je dao svoju izjavu, svjedoku su rekli i da su odustali od privatne tužbe jer navodno, ne žele izlaziti pred sud.
 

„Isto tako, rekli su mi da su oštećenja na njihovom autu postojala i prije. Ne ulazim u to, ali između redova sam shvatio da od toga neće biti ništa i da će taj zapisnik završiti u ladici“,  prepričava svjedok.


Portal Novosti je od policijske uprave vukovarsko-srijemske zatražio službeno priopćenje te će ga objaviti po primitku.

 

FOTO: FOTO: SCREENSHOT