LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Karijera u IT sektoru

Nakon Virtual Job Faira CROZ prima prijave za studentsku praksu

Zagrebačka IT tvrtka niti u vrijeme epidemioloških mjera ne odustaje od edukacije mladih snaga kroz ljetne studentske prakse. Organizirala je prvi hrvatski Virtual Job Fair, a sada zaprima prijave za Ljetni akcelerator.

Zagrebačka IT tvrtka niti u vrijeme epidemioloških mjera ne odustaje od edukacije mladih snaga kroz ljetne studentske prakse. Organizirala je prvi hrvatski Virtual Job Fair, a sada zaprima prijave za Ljetni akcelerator.

Odlučna da i ove godine održi studentske prakse, zagrebačka IT tvrtka CROZ nije se dala smesti otkazanim sajmovima karijera na fakultetima, već je organizirala vlastiti Virtual Job Fair. CROZ-ovci su jedan cijeli dan sredinom svibnja posvetili tome da na Zoomu okupe studente i predstave im tvrtku te objasne kako funkcionira njihov Ljetni akcelerator.

– CROZ je oduvijek bio tvrtka s puno studenata u svojim redovima, uvijek smo ulagali puno vremena i truda u program studentskih praksi. Većina naših stalnih zaposlenika s nama je još od studentskih dana, a mnogi sadašnji mentori u CROZ su stigli kao studenti – na praksu! To najbolje pokazuje zašto je studentska praksa odličan način da studenti upoznaju čime se mi bavimo, kako stvaramo velike projekte i kako dolazimo do najboljih rješenja za naše klijente. – objašnjava Mura Kokotović, voditeljica ljudskih resursa u CROZ-u.

Koliko su ondje posvećeni ljetnim praksama, najbolje govori činjenica da se na virtualnom Job Fairu angažiralo više od 40 zaposlenika kako bi zainteresiranim studentima – a primili su više od 230 prijava – što bolje približili tvrtku. Osim općenitih informacija o tvrtki, kulturi, tehnologijama i projektima, u zasebnim pub sessionima sudionici su mogli detaljnije saznati o tome što i kako u CROZ-u rade developeri, sistemaši, data inženjeri, poslovni analitičari, UX/UI dizajneri i front-end developeri te o CROZ-ovom riječkom uredu i tamošnjim ljetnim praksama.

Foto: screenshot / CROZ

CROZ-ov Ljetni akcelerator poznat je kao vrlo kvalitetna praksa tijekom koje studenti ne gube vrijeme na odrađivanje dosadnih poslova, nego rade na pravim projektima s minimalno dva mentora te u malim i agilnim timovima prolaze sve faze rada na IT projektu.

– Kad sam se prijavljivala na Ljetni akcelerator, obećali su mi da ću raditi na stvarnom projektu, da ću naučiti nove stvari i da ću se zabaviti. Na kraju sam dobila puno više. Moj je tim radio na unapređenju poslovanja jedne od vodećih kompanija. Dobila sam priliku puno naučiti, ne samo od odličnih mentora, nego i od pametnih mladih ljudi s kojima sam bila u timu. – govori jedna od bivših polaznica Marija Pezić, danas data inženjerka u CROZ-u.

Prijave za Ljetni akcelerator traju do 15. lipnja, a studenti će s mentorima raditi i upijati znanje od 13. srpnja do 25. rujna. U CROZ-u kažu da na praksu primaju developere, poslovne analitičare, data inženjere, sistem inženjere i UX/UI dizajnere/front-end developere.

Za one koji su propustili Virtual Job Fair, snimka predavanja, sve informacije o ljetnim praksama te iskustva prijašnjih praktikanata dostupni su na stranici jobfair.croz.net, a prijave za Ljetni akcelerator moguće su na stranici prakse.croz.net .
FOTO: PIXABAY