LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Integral edukacijski programi

Najbolja europska sveučilišta gostuju u Hrvatskoj

U sklopu "Top Education Toura" u Hrvatskoj predstavnici prestižnih britanskih, švicarskih i nizozemskih sveučilišta gostuju u Osijeku, Rijeci, Splitu i Zagrebu.

U sklopu "Top Education Toura" u Hrvatskoj predstavnici prestižnih britanskih, švicarskih i nizozemskih sveučilišta gostuju u Osijeku, Rijeci, Splitu i Zagrebu.

Najbolja europska sveučilišta dolaze u tvoj grad. Predstavnica sveučilišta South Wales, Greenwich, London South Bank iz Velike Britanije, predstavnica Swiss Education Group iz Švicarske te Fontys University of Applied Sciences iz Nizozemske dolaze u Hrvatsku na Top Education Tour. Obrazovne savjetnice Integral edukacijskih programa predstavit će i jezične programe Bede's Summer School te srednje škole CATS. Obići će četiri hrvatska grada te pričati direktno sa svima zainteresiranima za studij u inozemstvu te s onima koji žele ići u srednje škole ili na ljetne jezične tečajeve stranih jezika. Ulaz na sve prezentacije je besplatan, samo je potrebna prijava na poveznici.

Predstavnici ovih prestižnih sveučilišta pristali su posjetiti što više hrvatskih gradova u kratkom roku kako bi veliki broj studenata dobio potrebne informacije o željenim studijima i jezičnim tečajevima. Odabrani gradovi su Osijek, Rijeka, Split i Zagreb. Integral u svakom gradu organizira besplatno predavanje te individualni razgovor s predstavnicima sveučilišta te srednjih škola i centara za jezične tečajeve. Svi zainteresirani u Osijeku i okolici pozvani su da dođu u prostorije Vikarijata, 2. ožujka u 18 sati. Za zainteresirane u Rijeci i okolici predstavnici prestižnih obrazovnih institucija bit će u hotelu Bonavia, 3. ožujka u 18 sati. U Split i okolicu predstavnici i Integralove obrazovne savjetnice stižu 4. ožujka u hotel Radisson Blu Resort Split gdje će u 18 sati biti održana prezentacija. U Zagrebu će se prezentacija održati 5. ožujka u 18:00 sati u hotelu Westin.

Studij u Velikoj Britaniji

Integral Edukacijski Programi, tvrtka za savjetovanje o obrazovanju u inozemstvu, utvrdila je da trošak života i smještaja u Velikoj Britaniji iznosi od 7,000 do 10,000 britanskih funti godišnje, ovisno o gradu u kojem student živi. Otkad smo u EU, hrvatski studenti imaju pravo raditi i do 20 sati tjedno. Uzimajući u obzir da je minimalna nadnica propisana zakonom 6,70 funti po satu, studenti mogu sami pokriti svoje troškove života i smještaja. Školarina za preddiplomski studij iznosi 9,000 funti godišnje dok za diplomski studij varira u iznosima od 4,000 do 35,000 funti. Za preddiplomski studij može se uzeti zajam Vlade Ujedinjenog Kraljevstva koji u potpunosti pokriva školarinu, dok se za diplomski studij zajam može uzeti do maksimalnih 10,000 funti za studije u Engleskoj i Walesu. Britanci kažu da podupiru studente da završe svoj sveučilišni studij kako bi novim generacijama prenosili natjecateljski britanski duh.

Studij u Švicarskoj

Švicarska sveučilišta među najboljima su u svijetu što se tiče hotelijerstva, kulinarstva te menadžmenta i turizma. Školarine su visoke upravo zbog vrijednosti studija, gdje su predavači stručnjaci na svjetskoj razini koji dolaze predavati na švicarska sveučilišta i institute te svi studenti imaju integriranu praksu u najboljim hotelskim lancima te onda brže i lakše nađu i posao u toj industriji. Upravo zbog tog razloga investicija u obrazovanje i znanje u toj industriji vrati se jako brzo. Školarine variraju od 20,000 franaka do 50,000 franaka godišnje, ovisno o studiju i o tome uzmu li studenti odmah i smještaj u studentskom domu.

Studij u Nizozemskoj

Nizozemsko visoko školstvo pionir je u primanju međunarodnih studenata na studij te prilagođavanju studijskog programa i uvjeta za upis studentima iz čitavog svijeta. Većina studija, točnije više od 2100 studija u Nizozemskoj je na engleskom jeziku, a u svakodnevnom životu vrlo se lako snaći samo govoreći engleski koji tečno govori više of 95 posto Nizozemaca. Gotova sva nizozemska sveučilišta već su godinama među najboljim sveučilištima svijeta, a tako kvalitetno obrazovanje EU studenti mogu dobiti za samo 2,006 € godišnje, koliko dođe smanjena školarina za građane Europske unije. U manjim gradovima cijene smještaja i životnih troškova su prihvatljive i zato svake godine ova država postaje sve popularnija destinacija za studente iz Hrvatske.

Za više informacija o rokovima prijave, zajmovima, smještaju, studentskim pravima, preporukama vezanima za sveučilišta, srednje škole i jezične tečajeve koji bi bili najbolji za svakoga, kontaktirajte savjetnike u firmi Integral Edukacijski Programi.

FOTO: FACEBOOK