LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Tehnologija

Najavljen drugi CASSINI Hackathon, sudionicima se nude nagrade

U drugom Hackathonu sudjeluje deset zemalja, a teme su vezane uz transport i ekologiju.

U drugom Hackathonu sudjeluje deset zemalja, a teme su vezane uz transport i ekologiju.

Na drugom CASSINI Hackathonu programeri i entuzijasti trebat će osmisliti rješenja za neke od problema današnjice. Hackathon je osnovan u svrhu zaštite divljih životinja, očuvanja prirodnih staništa, stvaranja novih ruta putovanja i pomoći lokalnom stanovništvu arktičkog područja.

Izazovi koje će rješavati sudionici jesu siguran prolaz na moru, život na kopnu i briga o divljim životinjama. U njima će natjecatelji osmišljavati proizvode, uređaje ili usluge koje će pomoći ljudima i životinjama u prilagodbi i zaštiti staništa.

U Hackathonu sudjeluje deset europskih zemalja, a u Hrvatskoj je organizator poduzetnički akcelerator INVENTO Capital Partners. Ostali partneri su: Sveučilište u Zagrebu, Bird Inkubator, Lean StartUp Croatia, Hrvatski ured za kreativnost i inovacije, Hrvatska udruga kriznog menadžmenta i Svemirski žurnal. Također, sudjelovat će i stručni mentori iz Copernicusa, Galilea i EGNOS-a.

Prijave traju do 29. listopada. Neke su od nagrada novčana isplata i mentorstvo, a sve o događaju možete saznati na službenim stranicama.
FOTO: PIXABAY