LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nagrada Zaklade dr. Ljerka Markić-Čučuković

Nagrađeni najbolji studenti bibliotekarstva; dobili su povelju i po 4000 kn

Zaklada dr. Ljerka Markić-Čučuković dodijelila je nagrade najboljim studentima bibliotekarstva: Carli Pansini, Ivanu Šimunići i Kristini Vinković. Nagradu za promicanje knjižničarske struke i bibliotekarstva dobila je Adela Granić iz Agencije za odgoj i obrazovanje.

Zaklada dr. Ljerka Markić-Čučuković dodijelila je nagrade najboljim studentima bibliotekarstva: Carli Pansini, Ivanu Šimunići i Kristini Vinković. Nagradu za promicanje knjižničarske struke i bibliotekarstva dobila je Adela Granić iz Agencije za odgoj i obrazovanje.

Zaklada dr. Ljerka Markić-Čučuković i ove je godine, na svečanosti održanoj 18. svibnja, nagradila najbolje studente diplomskog studija informacijskih znanosti, smjera bibliotekarstvo, javljaju njeni predstavnici. Za izniman uspjeh na studiju i aktivno sudjelovanje u pojedinim projektima Odsjeka za informacijske i komunikacijske znanosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu ove su godine nagrađeni: Carla Pansini, Ivan Šimunić i Kristina Vinković. Nagrada se sastoji od povelje i novčanog iznosa od 4000 kuna.

Foto: FFZG

Na istoj je svečanosti nagradu za knjižnicu, ustanovu, udrugu i pojedinca, koji promiču knjižničarsku struku i bibliotekarstvo općenito, primila Adela Granić, prof. i dipl. bibl., viša savjetnica za stručne suradnike knjižničare u Agenciji za odgoj i obrazovanje. Zaklada je, prema riječima njenih predstavnika, prepoznala trud kojim je učinila školske knjižničare vidljivima i prepoznatljivim u njihovim ustanovama i široj zajednici te time promovirala knjižnice i bibliotekarstvo općenito. Nagrada se sastoji od povelje i novčanog iznosa od 8000 kuna.
 
Zakladu Dr. Ljerka Markić-Čučuković osnovao je njezin suprug dr. Frano Čučuković sa svrhom nagrađivanja najboljih studenata bibliotekarstva Sveučilišta u Zagrebu, knjižnica, ustanova, udruga i pojedinaca, koji promiču knjižničarsku struku i bibliotekarstvo općenito. Djeluje pri Katedri za bibliotekarstvo Odsjeka za informacijske i komunikacijske znanosti Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Godišnje nagrade koje se sastoje od novčanog iznosa i povelje najboljim studentima bibliotekarstva dodjeljuju se od akad. god. 1997./1998. Zaklada nagrađuje i knjižnice, ustanove, udruge, pojedince i značajan doprinos knjižničarskoj struci.
– Zaklada dr. Ljerka Markić-Čučuković prva je privatna zaklada na Sveučilištu u Zagrebu. Djelujemo već skoro 25 godina i posebno smo ponosni što smo prepoznali sjajne mlade ljude na pragu njihovih profesionalnih karijera. – objašnjava dr. sc. Ana Barbarić iz Zakladnog odbora.
Nagrade se obično uručuju 14. siječnja u spomen na rođendan dr. Ljerke Markić-Čučuković, no ove su godine dodijeljene u svibnju zbog epidemiološke situacije.
FOTO: FFZG