LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Civilno društvo

Nacionalni pozivni centar za žrtve kaznenih djela i prekršaja traži volontere

Volonteri će imati priliku pomoći žrtvama i svjedocima, a po završetku volontiranja dobit će potvrdu o kompetencijama i preporuku za posao.

Volonteri će imati priliku pomoći žrtvama i svjedocima, a po završetku volontiranja dobit će potvrdu o kompetencijama i preporuku za posao.

Nacionalni pozivni centar za žrtve kaznenih djela i prekršaja je projekt Udruge za podršku žrtvama i svjedocima, Ministarstva pravosuđa i uprave i Programa Ujedinjenih naroda za razvoj Hrvatska (UNDP), osnovan 2013. godine. Koristi jedinstveni i standardizirani besplatni broj 116 006 na kojem sve žrtve i svjedoci kaznenih djela i prekršaja te članovi njihovih obitelji mogu anonimno dobiti emocionalnu podršku, pravne i praktične informacije te ih se po potrebi može uputiti na institucije ili druge organizacije civilnog društva na daljnje ostvarivanje prava. Sveobuhvatna podrška pruža se na hrvatskom i engleskom jeziku. Linija je dostupna svakim danom 24 sata dnevno uključujući vikende, blagdane i praznike. 

Prijavni proces sastoji se od 3 faze: 
  • Prijava 
  • Selekcijski razgovor 
  • Edukacija.
1. PRIJAVA 
Prvi korak prijavnog procesa sastoji se od popunjavanja prijavnog obrasca na poveznici. Natječaj je otvoren od 28. veljače do 28. ožujka 2022. do 23:59. Prijavni obrazac će biti aktivan samo u navedenom terminu.  
 
2. SELEKCIJSKI RAZGOVOR 
Svi kandidati/kinje koji/e su ispunili/e prijavni obrazac dobit će obavijest putem maila s ponuđenim terminima za održavanje selekcijskog razgovora od kojih će svatko moći izabrati jedan termin koji mu odgovara. Razgovor provode koordinatorice Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja s ciljem boljeg upoznavanja kandidata/kinja. Prosječno trajanje razgovora je 20 minuta. 

*Selekcijski razgovori se mogu održavati uživo ili online, putem Zoom platforme. Isto ovisi o epidemiološkoj situaciji.  
 
3. EDUKACIJA 
Kandidati/kinje koji/e zadovolje na održanom selekcijskom razgovoru bit će pozvani na višednevnu edukaciju koja će se održati kroz mjesec travanj. 

Pravni dio edukacije održat će se 1. i 2. travnja nakon čega će kandidati/kinje biti obvezni/e doći u prostorije Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja na praktični dio edukacije koji uključuje rješavanje pravnih vježbi i upoznavanje s bazom podataka. 

Komunikacijski dio edukacije održat će se 22. i 23. travnja nakon čega slijedi još jedan dolazak u prostor NPC-a na praktični dio. 

Završi dio edukacije odnosi se na simulaciju poziva kroz koji svaki kandidat/kinja mora proći, a njome se procjenjuje je li kandidat/kinja usvojio/la materiju s edukacija te ju uspio/jela je primijeniti u praksi. Na kraju, s kandidatima/kinjama koji/e su zadovoljili/e se potpisuju volonterski ugovori. 

UVJETI: 
Volonteri/ke moraju imati navršenih 18 godina i služiti se engleskim jezikom. Od volontera/ki se očekuje nediskriminatorno ponašanje prema svim pripadnicima društva, otvorenost, odgovornost i pouzdanost. S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju za sudjelovanje na edukacijama te za volontiranje potrebno je imati važeću COVID-potvrdu

POGODNOSTI:
Svi volonteri/ke imaju priliku unaprijediti svoje komunikacijske vještine i pravna znanja, pohađati brojne edukacije, radionice i seminare, raditi u dinamičnom i empatičnom okruženju te umrežiti se s ostalim organizacijama civilnog društva. Nakon završenog volontiranja volonteri/ke dobivaju potvrdu o kompetencijama stečenim volontiranjem, a nakon 200 odvolontiranih sati i preporuku za posao. 
FOTO: PIXABAY