LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Informacije o mobilnosti iz prve ruke

Nakon otvaranja Erasmus natječaja ESN Rijeka pokrenuo Mobility Season

– Studenti iz prve ruke mogu saznati sve informacije koje ih zanimaju i/ili dodatno kontaktirati osobu koja je studirala na određenom Sveučilištu. – poručuju iz ESN-a Rijeka.

– Studenti iz prve ruke mogu saznati sve informacije koje ih zanimaju i/ili dodatno kontaktirati osobu koja je studirala na određenom Sveučilištu. – poručuju iz ESN-a Rijeka.

Sveučilište u Rijeci 18. svibnja 2020. godine raspisalo je drugi krug Erasmus natječaja za mobilnost studenata. A kako bi se studenti odvažili na prijavu za razmjenu ili stručnu praksu, članovi ESN-a Rijeka pokrenuli su Mobility Season kampanju.

Kampanja je službeno započela 15. lipnja 2020. godine na službenoj Facebook i Instagram stranici riječkog ESN-a, a trajat će do rujna – jer je do 21. rujna natječaj otvoren. 

– Za to će se vrijeme objavljivati savjeti naših prošlih i sadašnjih volontera koji su imali priliku studirati na nekim od partnerskih Sveučilišta u Španjolskoj, Portugalu, Poljskoj, Francuskoj, Austriji, Finskoj, Švedskoj, Italiji, Češkoj, Latviji, Belgiji, Turskoj i Sloveniji. – pojašnjavaju organizatori.

Zatim dodaju:

– Studenti iz prve ruke mogu saznati sve informacije koje ih zanimaju i/ili dodatno kontaktirati osobu koja je studirala na određenom Sveučilištu. Inicijalna ideja krenula je od potrebe za motiviranjem studenata Sveučilišta u Rijeci te educiranjem o mogućnostima koje nude Erasmus+ programi. Pri osmišljavanju kampanje vodili smo se informacijama koje su našim volonterima bile najkorisnije kod odabira Sveučilišta ili organizacije za razmjenu.

Erasmus Student Network najveća je studentska volonterska organizacija, a u jesen 2019. godine proslavila je svoj 30. rođendan. Trenutno broji više od 13 000 članova, a čak 34 000 s uključenim tzv. buddies. Djeluje kroz 533 lokalne sekcije u 42 države te svakodnevno pomaže više od 350 000 studenata na razmjeni. Vodeći se principom studenti pomažu studentima, radi na promicanju programa studentske mobilnosti i međukulturalne razmjene. Riječki ogranak osnovan je 2012. godine kada je broj Erasmusa i volontera bio prilično malen, dok danas u taj grad dolazi oko 300 studenata godišnje, a sekcija broji više od 20 članova.

FOTO: UNSPLASH