LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu

Na Smotri studentskih udruga upoznajte dodatne mogućnosti tijekom studiranja

Preko 50 zagrebačkih udruga prijavilo se kako bi predstavilo zainteresiranim studentima svoje aktivnosti, u koje se mogu uključiti tijekom studiranja.

Preko 50 zagrebačkih udruga prijavilo se kako bi predstavilo zainteresiranim studentima svoje aktivnosti, u koje se mogu uključiti tijekom studiranja.

Sveučilište u Zagrebu poznato je po svojoj originalnoj smotri, kojom već 28. godina privlači mnoštvo zagrebačkih, ali i ostalih srednjoškolaca iz cijele Hrvatske. Okupljeni na Zagrebačkom Velesajmu na višednevnom događanju, sve 34 sastavnice sveučilišta imaju za cilj približiti raznolike mogućnosti visokoškolskog obrazovanja koje nude svojim studijskim programima. Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu, prateći dobru praksu Sveučilišta u Zagrebu, ove godine odlučio je u suradnji sa Studentskim centrom u Zagrebu organizirati svoju prvu smotru studentskih udruga. Smotra će se održati 20. svibnja 2024. godine od 10 do 20 sati, u dvorištu Studentskog centra na adresi Savska 25. 
 
Preko 50 zagrebačkih udruga prijavilo se kako bi predstavilo zainteresiranim studentima svoje aktivnosti, u koje se mogu uključiti tijekom studiranja. Udruge će se prezentirati štandovima, na kojima će studenti moći uživo pričati s članovima tih udruga i upoznati se s drugim kolegama iz srodnih im područja. Tijekom smotre će biti i edukativni program s preko 10 predavanja i radionica, koje će voditi udruge u prostorijama Stabla znanja, u sklopu Studentskog centra. Detaljan program može se pronaći na stranici Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu. 
 
Tijekom trajanja smotre, izlagače i posjetitelje će zabavljati i gostujući DJ Luka Kosty, koji će imati svoj nastup u dvorištu Studentskog centra, čime će se ugodno druženje upotpuniti i zabavnom glazbom. 
 

S obzirom na to da dosta studenata želi kvalitetno provoditi svoje slobodno vrijeme, bilo da je to učenje novih vještina ili društveno koristan rad, odlučili smo pokrenuti ovu inicijativu smotre, ne samo radi povećanja vizibiliteta udruga kojima se mogu priključiti već i da potaknemo upoznavanje među članovima udruga i širenje tog kruga poznanstva, mišljenja i iskustva koje nam je svima potrebno. Nadamo se što većem odazivu studenata i veselimo se zajedničkom druženju!” – poručila je organizatorica smotre i predsjednica Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu, Ivona Josipović. 

 
Sudjelovanje na smotri besplatno je i nema prijava, a posjetitelji će moći uz dobro društvo pronaći i zanimljive promotivne materijale izlagača. Za sve novosti oko smotre pratite društvene mreže i mrežnu stranicu Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu.
FOTO: PEXELS