LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Institut kralja Sedžonga

Na Fakultetu hrvatskih studija otvoren je upis novih polaznika na tečaj korejskog jezika i kulture

Tečaj će u zimskom semestru trajati ukupno 15 tjedana (točnije od 13. rujna do 24. prosinca 2021. godine), a predavanja će se održavati na daljinu na engleskom jeziku dva puta tjedno po dva školska sata.

Tečaj će u zimskom semestru trajati ukupno 15 tjedana (točnije od 13. rujna do 24. prosinca 2021. godine), a predavanja će se održavati na daljinu na engleskom jeziku dva puta tjedno po dva školska sata.

Fakultet hrvatskih studija započeo je s provođenjem jezičnih tečajeva 2020. godine u Institutu kralja Sedžonga – Centru učenja korejske kulture i jezika Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu koji je osnovan u suradnji sa Sveučilištem Chung-Ang iz Koreje

– S približavanjem nove akademske godine 2021/2022., bliže se i prijave za novi semestar satova korejskoga jezika u Centru. Popularnost Koreje u Lijepoj Našoj svakim danom sve više raste pa se i ovaj put očekuje veliki odaziv novih polaznika i nastavljača tečaja. Dobrodošli su svi koji žele naučiti korejski jezik i saznati više o ovoj dalekoistočnoj kulturi. – poručuju organizatori s Fakulteta hrvatskih studija.

Tečaj se sastoji od četiri dijela (govorenje, pisanje, čitanje i slušanje) između kojih južnokorejska lektorica Eungyeong Kim iznosi kulturne zanimljivosti i činjenice. Tako je prošle godine lektorica Eungyeong Kim zbog velikoga zanimanja studenata održavala i satove korejske kulture, umjetnosti i kaligrafije (vještina vladanja pravilima o potezima kistom ili perom u pisanju, krasopis), a tu su se također našli satovi korejske kuhinje i taekwondoa te sat učenja koreografije popularnih k-pop pjesama.

Tečaj će u zimskom semestru trajati ukupno 15 tjedana (točnije od 13. rujna do 24. prosinca 2021. godine), a predavanja će se održavati na daljinu na engleskom jeziku dva puta tjedno po dva školska sata prema rasporedu objavljenom na stranicama Fakulteta. Prijave na tečaj započinju 30. kolovoza te će se zbog stanja s virusom COVID-19, kao i buduća predavanja, održati na daljinu.

Po završetku semestra, odnosno nakon položena ispita znanja, svaki će polaznik dobiti potvrdu o uspješno završenom tečaju Instituta koji može poslužiti kao dokaz o znanju korejskoga jezika u slučaju podnošenja zahtjeva za boravišnu vizu u Južnoj Koreji. 
FOTO: UNSPLASH