LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski smještaj

MZO donio odluku o kvotama za smještaj u domovima i subvencijama za privatni smještaj

Objavljene su kvote za smještaj u studentskim i učeničkim domovima, privatnom smještaju te za smještaj prema posebnim odlukama koji MZO financira s 200 kuna mjesečno.

Objavljene su kvote za smještaj u studentskim i učeničkim domovima, privatnom smještaju te za smještaj prema posebnim odlukama koji MZO financira s 200 kuna mjesečno.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je Odluku o iznosu subvencija i kvoti za subvencionirano stanovanje u akademskoj godini 2021/2022. iznosom od 200 kuna mjesečno.

Novost je da će Ministarstvo u potpunosti snositi troškove stanovanja u studentskim i učeničkim domovima redovitih studenata/učenika koji dolaze iz područja pogođenih potresom, odnosno iz Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije u slučaju da je nekretnina na njihovoj adresi prebivališta oštećena u potresu i označena kategorijom N1, N2 – Neuporabljivo.

Kvota za smještaj utvrđuje se tako da iznosi 15% ukupnog broja redovitih studenata koji imaju prebivalište izvan mjesta u kojemu studiraju. Najveći broj mjesta u studentskim domovima ima, naravno, Zagreb, koji će smjestiti 6935 studenata, dok najmanje mjesta, njih 36, ima čakovečki dom. Preostale kvote moguće je pronaći u dokumentu na kraju članka.

Zbog toga što radovi na novom paviljonu osječkog studentskog doma nisu još završeni, MZO će za 776 studenata osigurati subvenciju za smještaj kod privatnog stanodavca, dok je za studente u Zadru, koji također čekaju završetak radova, riječ o 200 mjesta.

Smještaj kod privatnog stanodavca subvencionira se u Slavonskom Brodu (30 mjesta), Dubrovniku (200 mjesta), Sisku (45 mjesta), Karlovcu (10 mjesta), Čakovcu (37 mjesta), Bjelovaru (15 mjesta), Križevcima (8 mjesta), Koprivnici (25 mjesta) i Petrinji (40 mjesta).

Cijelu odluku moguće je pronaći na poveznici ili u nastavku.
 
FOTO: PIXABAY