LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
SIK-ov okrugli stol

Mladi s bogatim iskustvom progovaraju o značaju i izazovima volontiranja

Adela Juhas, Ivan Bota, Nediljko Jerković i Robi Špoljarić mlade su osobe s bogatim volonterskim iskustvom koje će o volontiranju kao putu do željenog posla progovoriti na SIK-ovom okruglom stolu 9. srpnja.

Adela Juhas, Ivan Bota, Nediljko Jerković i Robi Špoljarić mlade su osobe s bogatim volonterskim iskustvom koje će o volontiranju kao putu do željenog posla progovoriti na SIK-ovom okruglom stolu 9. srpnja.

Bojite se nezaposlenosti? Smatrate da vas fakultet nije pripremio za tržište rada? Razmišljate o volontiranju? Ne znate gdje biste volontirali? Zanima vas kako poslodavci gledaju na volontersko iskustvo? Ako je vaš odgovor na barem jedno od navedenih pitanja potvrdan, ne propustite okrugli stol pod nazivom Volontiranjem do željenog posla.

Okrugli stol održat će se ponedjeljak, 9. srpnja, s početkom u 17:30, a namijenjen je svim zainteresiranim mladima. Stoga, pridružite se na adresi Remetinečka cesta 7 (prostorije bivšeg Zagrebačkog inkubatora poduzetništva).

Svoja će iskustva i savjete tijekom okruglog stola iznijeti osobe s bogatim volonterskim iskustvom:

  • Adela Juhas – dugogodišnja SIK-ova volonterka, voditeljica PR tima, ali i suradnica u timovima marketinga, lektora i community managera portala Studentski.hr, bivša predsjednica Društva studenata kroatologije Cassius. Adela je volontirala i za Hrvatske studije dvije godine na Interliberu u prodaji knjiga te dvije godine na Smotri Sveučilišta, ali i u udruzi za oboljele od Down sindroma.
  • Ivan Bota – premda zaposlen, danas je još uvijek volonterski aktivan u nekoliko organizacija. S volontiranjem je započeo sa 17 godina, a od tada je volontirao u Udruzi Pokrenimo Tijaricu, Društvu dobrovoljnih darivatelja krvi Tijarica, KUD-u Tijara Tijarica, udruzi Studenti Cetinske krajine, Klubu Sinjana Zagreb, Udruzi za očuvanje baštine Cetinskog kraja, Franjevačkoj mladeži župe Majke Božje Lurdske Zagreb, Studentskom zboru FPZG-a, Studentskom zboru Sveučilišta u Zagrebu, Viteškom alkarskom društvu Sinj, Mjesnom odboru Tijarica, Caritasu, pučkoj kuhinji i domovima za nezbrinutu djecu
  • Nediljko Jerković – aktualni predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu, bivši predsjednik Domskog odbora SD-a Cvjetno naselje
  • Robi Špoljarić – novoizabrani predsjednik eSTUDENTa, najveće studentske organizacije u Hrvatskoj, četiri godine aktivno sudjeluje u radu studentskih udruga među koje ubraja i Udrugu studenata turizma, međunarodnu studentsku organizaciju AIESEC, a ovisno o prilici dodatno volontira pri organizaciji određenih projekata.

Riječ je o aktivnosti koju provodi udruga Studentski informativni kutak u sklopu projekta Volontiranjem do znanja za 21. stoljeće koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Sve dodatne informacije nalaze se na službenom Facebook događaju, SIK-ovoj web i Facebook stranici te na portalu Studentski.hr.

FOTO: FLICKR