LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Što se rasipalo, rasipalo se?

Ministarstvo planira pisati novi zakon o studentskim zborovima

Ministarstvo znanosti i obrazovanja iduće godine kreće s pripremom novog Zakona o studentskom zboru.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja iduće godine kreće s pripremom novog Zakona o studentskom zboru.

Nakon što je Mihovil Mioković, bivši predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu, objavio na što je Zbor tijekom njegovog mandata trošio novac, u javnom se prostoru više počelo govoriti o budžetu studentskih zborova, netransparentnosti, manjku kontrole njihovih troškova i bezrezervnom odobravanju svakog troška od strane Sveučilišta. 
 

VEZANO: Skupština SZZG-a smijenila Mihovila Miokovića s mjesta predsjednika


 

Kako doznaje Telegram, Ministarstvo znanosti i obrazovanja započet će tijekom 2022. godine s izradom novog Zakona o studentskom zboru, a planira ga dovršiti tijekom 2023.

Naime, aktualni Zakon o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama donesen je prije 14 godina, a uz to ga neki smatraju i manjkavim jer, između ostalog, ne obvezuje studentske predstavnike na transparentnost. 

Hoće li novi Zakon o studentskim zborovima regulirati sustav studentskog predstavništva, uključiti studente u studentske izbore, spriječiti rasipanje novca, obvezati studentske predstavnike na transparentnost i izvještavanje o svojim aktivnostima, ali i urediti sustav odobravanja troškova Zbora, ostaje nam vidjeti. 
FOTO: PIXABAY