LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Javni poziv

Ministarstvo obrane daje vojne stipendije za školsku godinu 2024./2025.

Prijave se podnose osobno za punoljetne učenike ili preko roditelja/skrbnika za maloljetne učenike do 30. rujna 2024. godine.

Prijave se podnose osobno za punoljetne učenike ili preko roditelja/skrbnika za maloljetne učenike do 30. rujna 2024. godine.

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske objavilo je javni poziv za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola koji žele postati vojni stipendisti. Odluka ministra obrane definira kriterije za dodjelu stipendija, a u školskoj godini 2024./2025. bit će dodijeljeno do 500 stipendija.


Vrste stipendija


1. Zrakoplovni tehničari


16 stipendija učenicima trećih razreda Zrakoplovne tehničke škole Rudolfa Perešina u Velikoj Gorici i Tehničke škole Zadar.

 

2. Strukovne škole (trogodišnje)

 
  • 245 stipendija za učenike drugih i trećih razreda svih usmjerenja.
  • 30 stipendija za kemijsko usmjerenje.
  • 25 stipendija za strojarsko usmjerenje.
  • 10 stipendija za elektrotehničko usmjerenje.
  • 70 stipendija za vozače motornih vozila C kategorije.

 

3. Četverogodišnje srednje škole


100 stipendija za učenike tehničkog usmjerenja i gimnazija.

 

Klinika za dječje bolesti Zagreb dodjeljuje stipendije učenicima medicinskih škola


4. Petogodišnje medicinske škole


4 stipendije za medicinske sestre/tehničare.


Uvjeti za prijavu


Kandidati moraju biti državljani Republike Hrvatske s prijavljenim prebivalištem u zemlji najmanje godinu dana prije prijave. Moraju biti redoviti učenici srednjih škola za koje je raspisan javni poziv, s općim uspjehom od najmanje 3,00. Ne smiju biti korisnici drugih stipendija za zaposlenje, niti smiju biti pravomoćno osuđivani za određena kaznena djela. Punoljetni učenici moraju ispunjavati opće uvjete za prijam u Oružane snage Republike Hrvatske.


Proces prijave


Prijave se podnose osobno za punoljetne učenike ili preko roditelja/skrbnika za maloljetne učenike do 30. rujna 2024. godine, na adresu: Središnjica za upravljanje osobljem, Ilica 256b, Zagreb. Prijava uključuje ispunjeni prijavni obrazac, izjavu o interesu za mjesto službe, presliku osobne iskaznice, rodnog lista, svjedodžbe, dokument o upisu u razred, potvrdu o prebivalištu te uvjerenje da protiv osobe nije pokrenut kazneni postupak.

Ministar Anušić otkrio kada kreće obvezni vojni rok, zna se i koliko će trajati



Nakon zaprimanja prijava, kandidati će biti pozvani na zdravstvene preglede i inicijalnu provjeru tjelesne spremnosti. Oni koji zadovolje uvjete, potpisat će ugovor o stipendiranju i primati stipendiju tijekom srednjoškolskog obrazovanja. Po završetku obrazovanja, stipendisti će se prema ugovoru primiti u službu Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Za dodatne informacije, kandidati se mogu obratiti Središnjici za upravljanje osobljem telefonski (01/3784-812, 01/3784-814).

Mjesta službe za svaku pojedinu stipendiju i detalje o javnom pozivu provjerite na poveznici.
IZVOR: MORH
FOTO: MORH, ILUSTRACIJA