LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Rasprava

Majka je tražila posao za sina, a njen upit je izazvao burnu raspravu

Objava u Facebook grupi potaknula je pitanje: „Trebaju li djeca tražiti učenički posao samostalno ili uz pomoć roditelja?".

Objava u Facebook grupi potaknula je pitanje: „Trebaju li djeca tražiti učenički posao samostalno ili uz pomoć roditelja?".

Objava brižne majke u Facebook grupi Tražim/nudim studentski posao podigla je popriličnu prašinu zbog ukazivanja na poteškoće prilikom potrage za učeničkim poslom, ali i zbog povlačenja pitanja o samostalnosti.
 

„Pozdrav svima, tražim posao za sina (17 god) preko učeničkog servisa do početka školske godine, iz Zagreba smo, ako imate ponude i informacije gdje pitati, molim Vas javite.." - stoji u objavi majke.


Rasprava u komentarima odvijala oko toga trebaju li djeca sama tražiti posao preko učeničkog/studentskog servisa ili je u redu da im u potrazi pomognu i roditelji. Jedna od komentatorica, prozvala je majku zbog, kako kaže, ograničavanja samostalnosti.

FB screenshot

Komentatorica je zvučala ogorčeno zbog toga što dijete od 17 godina ne traži posao samostalno, ali druga gospođa je ukazala na činjenicu da dječak možda ne koristi društvenu mrežu Facebook, jer prema njenim riječima, to je za starije.

FB screenshot
 
Nadalje, gospođa je pohvalila mladića jer želi raditi, a drugi komentatori su dali nekoliko prijedloga gdje može potražiti posao. Također, neki su ukazali na zakonski aspekt, odnosno maloljetnost mladića koji je u pitanju i objasnili da bi oni, da su na mjestu poslodavca, ionako dodatno razgovarali s roditeljima prije zapošljavanja učenika.
FOTO: FACEBOOK SCREENSHOT VIA CANVA