LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
BIZNIS ILI FAKULTET?

Rasprava u poduzetničkoj grupi: „Dobar student zapravo gubi vrijeme na fakultetu”

Gube li studenti vrijeme na fakultetu, trebaju li odmah pokrenuti svoj startup ili bi ipak svi trebali prioritizirati obrazovanje?

Gube li studenti vrijeme na fakultetu, trebaju li odmah pokrenuti svoj startup ili bi ipak svi trebali prioritizirati obrazovanje?

U Facebook grupi Startups Croatia, koja uglavnom okuplja poduzetnike ili one koje zanima poduzetništvo, razvila se zanimljiva rasprava nakon što je jedan od korisnik postavio pitanje „zašto ne postoji HZZ mjera Nagovori studenta da odustane od fakulteta?. Korisnik koji nije naveo čime se točno bavi, izjasnio se dalje kako „dobar student zapravo gubi vrijeme na fakultetu” te bi puno više naučio radom u svom ili tuđem startupu. Ovo je pokrenulo raspravu u komentarima objave, gdje je većina ipak bila protiv ove ideje.

Jedan od korisnika upitao je kreatora objave je li on završio fakultet, na što je dobio odgovor „ne, odustao“. Na isti komentar su se nadovezale još dvije korisnice rekavši mu da to nešto govori o njemu i da „veliča neškolovane”. Treća korisnica se pak izjasnila kako „vrijeme uloženo u školovanje, nije gubljenje vremena“.

Saznajte sve o studiranju na bavarskim sveučilištima i prijavite se za stipendiju




U jeku drugog roka državne mature, prisjetimo se koji su se fakulteti najviše upisivali prošle godine


Foto: Studentski.hr, screenshot ilustracija
 

„Mislim da je ova tema previše ozbiljna da bi se svela na jedan post na nekoj društvenoj mreži“, napisao je jedan od članove grupe.

 

„HZZ nagovara, student odustaje, a poduzetnik bi trebao ulagati vrijeme i novac u nečije školovanje“, nadovezao se drugi član o „dobrom” biznis modelu.