LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Webinar za studente, nastavnike i širu javnost

Kako društvenim inovacijama do boljeg obrazovanja – iz perspektive stručnjaka

Kako bi se šarolik spektar obrazovnih i društvenih tema približio studentima, nastavnicima, različitim tipovima edukatora, ali i nenastavnom osoblju, sudionici webinara koji organizira IRO u sklopu EDUpolicy LAB projekta bit će priznati stručnjaci i stručnjakinje u navedenom polju.

Kako bi se šarolik spektar obrazovnih i društvenih tema približio studentima, nastavnicima, različitim tipovima edukatora, ali i nenastavnom osoblju, sudionici webinara koji organizira IRO u sklopu EDUpolicy LAB projekta bit će priznati stručnjaci i stručnjakinje u navedenom polju.

Što su društvene inovacije, koje su njihove glavne karakteristike, kako razviti ideju kao društvenu inovaciju na razini lokalne zajednice, odakle krenuti, koje su društvene inovacije obilježile Hrvatsku i Europsku uniju u proteklom desetljeću, što su društvene inovacije u obrazovanju i u čemu se ogledaju njihove pozitivne posljedice – samo su neka od pitanja na koja će se pokušati odgovoriti na webinaru pod nazivom Društvenim inovacijama do boljeg obrazovanja. Održat će se 6. lipnja 2019. u 17 sati, u sklopu projekta EDUpolicy LAB.   

Kako bi se šarolik spektar obrazovnih i društvenih tema približio studentima, nastavnicima, različitim tipovima edukatora, ali i nenastavnom osoblju, sudionici webinara bit će priznati stručnjaci i stručnjakinje u navedenom polju: Ivana Nikolić Popović (Hrvatski klaster konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija), Iva Kvakić (Zadruga za etično financiranje), Ivan Tomasić (Lokalni Volonterski centar Slavonski Brod), Marija Mažić (Zaklada Reach for Change Croatia) i Karla Grgić (Ekonomski fakultet Zagreb). Razgovor će moderirati Jasenka Begić iz Instituta za razvoj obrazovanja. Svrha mu je upoznati spomenute ciljane skupine, ali i širu javnost s konceptom i metodologijom osmišljavanja društvenih inovacija te njihovom primjenom u obrazovanju.

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) nositelj je spomenutog projekta financiranog iz Europskog socijalnog fonda pod nazivom EDUpolicy LAB – društveno korisnim učenjem do jednakih obrazovnih mogućnosti. Riječ je o projektu koji je usmjeren na unapređenje znanja i vještina studentica i studenata u rješavanju problema obrazovne integracije socijalno isključenih skupina suradnjom civilnog društva s visokoobrazovnim ustanovama. Provodi se u partnerstvu s Akademijom dramskih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, Rudarsko-geološko-naftnim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Fakultetom za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta u Osijeku, Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu te Volonterskim centrom Slavonski Brod. Usmjeren je na ostvarenje civilne misije sveučilišta, čime se doprinosi razvijanju društvene odgovornosti studenata i ostalih članova akademske zajednice. Riječ je o kompleksnom, dvogodišnjem projektu sastavljenom od niza interaktivnih aktivnosti s konačnim ciljem razvoja građanskih kompetencija mladih osoba.

Sudjelovanje je besplatno za sve zainteresirane uz obveznu prethodnu registraciju do 5. lipnja u 13 sati. Više informacija o webinaru možete pronaći na službenoj stranici projekta te na Facebook događaju.

FOTO: PINTEREST